Ogrevanje - naročilo plina:
080 1005
Ogrevanje - oddaja stanja, računi:
080 6005
Jeklenke - dostava na dom:
080 2005
Jeklenke - pravne osebe:
080 4005

E-račun

E-račun je brezplačen, enostaven za ravnanje in prijazen do okolja. Družba Butan plin omogoča izdajo računov v elektronski obliki (e-obliki). Namesto papirnatega računa se lahko uporabniki e-pošte odločijo za prejem računov v izbrani elektronski predal (na svoj e-mail oziroma e-naslov), uporabniki spletne banke pa tudi neposredno v svojo spletno banko (e-banko). Naročilo na e-račun pomeni le spremembo načina pošiljanja računov, vsebina računa pa je enaka papirnati različici.

E-račun na e-naslov (e-mail)

E-račun prejmete na izbrani e-naslov, ki ga navedete ob prijavi (prijava bi bila linkana kar na obrazec). Za sprejem e-računov na svojem računalniku si boste morda morali urediti ustrezne nastavitve programske opreme, ki omogočajo in dovoljujejo sprejem vsebine in priponk (pdf, xml - za pregledovanje računov v PDF formatu potrebujete pregledovalnik Adobe Acrobat Reader, medtem ko je vizualizacija e-računa v XML obliki mogoča s standardnimi pregledovalniki, kot je na primer Internet Explorer 6.0 ali novejši), ki jih posredujemo. Prejem računa vam tako omogoča pregled nad prejetimi računi in enostavno arhiviranje na vašem računalniku.

Prednosti e-računa na e-naslov
 • Storitev ne predstavlja dodatnega stroška.
 • Evidentirano, varno in pregledno poslovanje.
 • E-račun je okolju prijazen, saj se zmanjšajo stroški papirja, tiskanja in druge logistike.
 • Račun prejmete prej kot papirnatega.

Kako se naročim na e-račun po e-pošti?

Za naročilo e-računa je potrebno izpolniti obrazec Vloga za izdajo e-računa, ki nam jo posredujete na enega izmed načinov:
 • na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • po navadni pošti na naslov: Butan plin d. d., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana
 • na faks: 01 588 98 06


Združite e-račun po e-pošti s plačilom prek direktne obremenitve

Predlagamo, da e-račun po e-pošti združite s plačilom prek direktne obremenitve, kar lahko uredite prek obrazca Soglasje za direktno bremenitev. Prejeti e-računi vam služijo za spremljanje in vpogled v vsebino računov, plačilo pa banka izvede prek direktne obremenitve in vam ni potrebno skrbeti za plačilo slehernega računa, ampak bo to na izbran datum  izvršeno samodejno iz vašega bančnega računa.

E-račun v e-banko

E-račun je uveljavljen način poslovanja s pomočjo sodobnih bančnih poti in omogoča prihranek časa in denarja. Račun za storitve družbe Butan plin v e-obliki prejmete v svoj predal e-banke, kjer ga brez dodatnih aktivnosti poravnate – enostavno, brez dodatnega tipkanja, prepisovanja številk in referenc. Na prejemanje računa v e-banko se lahko naročite uporabniki e-banke (spletne banke), ki omogoča prejemanje e-računov.

Prednosti e-računa v e-banko
 • Plačevanje računov z le nekaj kliki.
 • Vsi podatki so že izpolnjeni, zato ne prihaja do neljubih napak.
 • E-račun je okolju prijazen, saj se zmanjšajo stroški papirja, tiskanja in prevoza.
 • Prejeti in plačani e-računi se vam shranjujejo v arhivu spletne banke.

Kako se naročim na e-račun v e-banko?

Prek spletne banke, kjer v polje »ID referenca« vpišete številko zadnjega prejetega računa.

Pogosta vprašanja o e-računih

Kdo se lahko prijavi na prejemanje e-računa?
Na prejemanje e-računov se lahko prijavijo fizične in pravne osebe, ki račun plačujejo s plačilnim nalogom ali so uporabniki spletnih bank oziroma komitenti bank, ki prejemanje e-računov v spletno banko omogočajo.
Kako se odjavim od prejemanja e-računov?
Odjavite se lahko na dva načina:
 • z izpolnitvijo obrazca Preklic vloge za izdajo e-računa in izbiro drugačnega načina izpisa računa (obrazec posredujete na družbo Butan plin)
 • z oddajo e-odjave v spletni banki.
V tem primeru vam bomo v bodoče pošiljali račune s plačilnim nalogom v papirni obliki.
Kaj je potrebno urediti v primeru spremembe številke TRR-ja, če prejemam e-račun v e-banko?
Ob menjavi ali ukinitvi številke TRR-ja je potrebno javiti spremembo, saj sicer računov ne boste prejeli oziroma jih bo banka zavrnila. Ob prehodu na drugo banko, preverite, ali nova banka omogoča izmenjavo e-računov in nam ponovno sporočite, kako želite v prihodnje prejemati račun (v e-banko, na e-naslov, po pošti).
Kaj je potrebno narediti če spremenim e-naslov (e-mail) in želim, da mi e-račun posredujete na drug naslov?
V primeru, da spremenite svoj e-mail in želite, da vam e-račun posredujemo na drug naslov je potrebno izpolniti Vlogo za spremembo e-naslova (obrazec posredujete na družbo Butan plin).
Kako poteka reklamacija e-računa?
Za prejemnike e-računov veljajo enaki pogoji v postopkih reklamacije kot to velja za prejemnike papirnatih računov. Postopek vložitve reklamacije je zaveden na računu in v splošnih pogojih.

Dodatno

Splošni pogoji
Vloga za izdajo E računa
Vloga za spremembo E naslova
Preklic vloge
Seznam bank