Ogrevanje - naročilo plina:
080 1005
Ogrevanje - oddaja stanja, računi:
080 6005
Jeklenke - dostava na dom:
080 2005
Jeklenke - pravne osebe:
080 4005

 

DETEKTOR OGLJIKOVEGA MONOKSIDA IN DETEKTOR PLINOV IZJEMNO UGODNO

 

PRAVILNIK DOLOČA, BUTAN PLIN OMOGOČA
Ob naročilu plina za ogrevanje ali plina v Zeleni jeklenki pri Butan plinu prejmete DETEKTOR ogljikovega monoksida (CO) in DETEKTOR PLINOV PO IZJEMNI PROMOCIJSKI CENI.
 
Za vse, ki boste naročili utekočinjen naftni plin (UNP) za ogrevanje in/ali plin v Zeleni jeklenki z dostavo na dom, smo v Butan plinu pripravili izjemno ugodno ponudbo za zagotavljanje popolne varnosti vašega doma. Spodaj navedeni popusti se obračunajo ob končnem plačilu izbranega detektorja.


Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde 5CO kar 25 % CENEJE1


Detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde 5CO je vrhunski stenski detektor ogljikovega monoksida svetovno priznanega ameriškega proizvajalca opreme za zaščito pred požarom in njegovimi posledicami. Namenjen je odkrivanju povišane prisotnosti ogljikovega monoksida v prostoru, kjer je nameščen. Izdelek je enostaven za uporabo in montažo. Primeren je za varovanje pred povišano stopnjo CO v hišah, stanovanjih in apartmajih. Nepogrešljiv je povsod, kjer  lahko pride do nepopolnega izgorevanja trdih, tekočih in plinastih snovi, ki vsebujejo ogljik. 

Naroči v spletni trgovini >>>


 

Detektor plinov MT CG 411 kar 30 % CENEJE1

detektor plinov
Kakovosten in zanesljiv stenski detektor plinov MT CG 411 je namenjen odkrivanju uhajanja plina - zemeljskega, naftnega plina in premogovega plina (za uporabo v gospodinjstvih). Zaznava uhajanje plina z visoko stabilnostjo. Napredni polprevodniški senzor, ki je vgrajen v izdelku, je zagotovilo za visoko stabilnost in dolgo življenjsko dobo. Detektor plinov je preprost za namestitev. Primeren je za zagotavljanje varnosti z odkrivanjem morebitnega uhajanja plina v hišah, stanovanjih, apartmajih, trgovinah,...
 

Naroči v spletni trgovini >>>

 

Nakup in dostava izbranega detektorja

Stranke lahko detektor naročijo v spletni trgovinis klicem na 080 2005 ali ga kupijo v Energetskem centru Butan plin na Verovškovi 70.
 
Načini dostave:
Ob dostavi Zelene jeklenke ali UNP na dom je dostava brezplačna.
Pošta Slovenije – v tem primeru stroške poštnih storitev nosi stranka.


Je namestitev detektorja ogljikovega monoksida obvezna?

detektor ogljikovega monoksida

 

Namestitev detektorja ogljikovega monoksida (CO) določa pravilnik

Skladno s Pravilnikom o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav je bilo treba s 1. januarjem 2017 v vse prostore s kurilnimi napravami, si so odvisne od zraka v prostoru, namestiti CO senzorje. 
Javljalnik ogljikovega monoksida moramo vgraditi v prostore s kurilnimi napravami, ki črpajo zrak iz prostora, določa pravilnik o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav.
 

Zakaj potrebujemo detektor?

Ogljikov monoksid je brez barve, vonja in okusa, zato ga s čutili ne moremo zaznati. CO nastaja pri nepopolnem gorenju plina, kurilnega olja, drv, premoga, … v bivalnih prostorih lahko raven tega plina naraste zaradi nepravilne namestitve, vgradnje, delovanja ali vzdrževanja peči, tudi zaradi nepravilno zgrajenega ali pokvarjenega dimnika ali ventilacijskega sistema. V stanovanje lahko prodre tudi iz kletnih prostorov s pečjo, iz garaže s prižganim avtomobilom ali iz sosednjega stanovanja skozi ventilacijski sistem. 
 

Kam namestimo detektor CO?

Če detektor nameščamo v prostoru s kurilno napravo:
Javljalnik namestimo na strop, oddaljen naj bo od 1 do 3 metre od kurilne naprave oz. od mesta možnega uhajanja monoksida v prostor (dimnik, dimniška vratca, itd.) in minimalno 30 centimetrov od stene ali od stropne luči.
Če detektor nameščamo v prostoru brez kurilne naprave:
Spalnica – javljalnik namestimo v višino glave v položaju spanja.
Dnevna soba – javljalnik namestimo v višino glave ob sedenju.
V primeru prisotnosti otrok je potrebno javljalnik namestiti v višino otroške glave (ob ležanju na postelji ali sedenju na sedežni garnituri). 
 

Kam namestimo detektor plinov?

Pri izbiri mesta za montažo detektorja je potrebno preveriti ali je plin, ki ga uporabljate, težji ali lažji od zraka. Utekočinjen naftni plin (UNP) je težji od zraka, zemeljski plin ali npr. metan pa sta lažja od zraka ipd. Za odkrivanje uhajanja plina, težjega od zraka, izberite višino namestitve senzorja 0,3 – 1,0 m od tal, radij od potencialnega izvora plina naj bo do 1,5 m. Za odkrivanje plina lažjega od zraka pa izberite višino namestitve detektorja 0,3 – 1,0 m od stropa navzdol. Radij od potencialnega izvora plina naj ne bo večji od 1,5 m.

 

Razlika med detektorjem CO in detektorjem plinov

Detektor plinov je namenjen odkrivanju uhajanja zemeljskega, naftnega in premogovega plina, NE pa tudi ogljikovega monoksida, ki je posledica nepopolnega izgorevanja snovi, ki vsebujejo ogljik. Detektor ogljikovega monoksida zaznava, kot že ime pove, prisotnost ogljikovega monoksida v prostoru. Le-ta se sprošča pri izgorevanju v kurilnih napravah, ki uporabljajo utekočinjen naftni plin, zemeljski plin, les, kurilno olje, bencin, nafto, oglje, premog, parafin itd.

1Znižana cena detektorja ogljikovega monoksida in detektorja plinov velja ob naročilu utekočinjenega naftnega plina (UNP) ali ob naročilu Zelene jeklenke z dostavo na dom. Do ugodnejše cene izbranega detektorja je deležen tudi vsakdo, ki je od 1. januarja 2016 dalje naročil in kupil UNP za ogrevanje in/ali plin v Zeleni jeklenki z dostavo na dom pri družbi Butan plin.
Akcija velja do razprodaje zalog oz. do preklica.
 
 
 
 
 
 
 
 
e-Novice
Ceniki
Stanje plinomera
E-Račun
Informativni izračun
Gibanje cen unp
Novice