Preskoči na vsebino
Oddaja stanja števca pri plinu

BUTAN PLIN

O podjetju

Butan plin

Ime, na katero se lahko zanesete.


Ponujati ključni vir energije za množico raznovrstnih uporabnikov je velika odgovornost, a tudi izziv, ki ga s ponosom sprejemamo. Zato nenehno iščemo boljše načine, spremljamo razvoj tehnologij in razvijamo inovativne odgovore za vse ključne potrebe naših strank. Predvsem pa veliko poslušamo, zbiramo mnenja in upoštevamo predloge. Vsak dan, že več kot 140 let.

Poslovna izkaznica

Butan plin je eden vodilnih ponudnikov energetskih rešitev v Sloveniji


Butan plin d.d. slovenskemu trgu že 140 let predstavlja zanesljiv vir energije. Vse od ustanovitve mestne plinarne se družba razvija v duhu inovativnega ponudnika varnih in okoljsko sprejemljivih storitev za vse, ki potrebujejo dober vir energije. Naše sodobne energetske rešitve so prijazne do okolja in uporabnika. Kupcem vsakodnevno zagotavljamo energijo z izjemnimi lastnostmi – nizkoogljično gorivo brez prikritih vplivov na okolje, ki prav zaradi tega že prevzema pomembno vlogo v nastajajočih sistemih obnovljive energije.


Butan plin je v 100 % lasti italijanske družbe Liquigas. Strateško se povezujemo z enim največjih distributerjev utekočinjenega naftnega plina (UNP) na svetu, nizozemsko družbo SHV Energy. Smo član gospodarskega interesnega združenja GIZ UNP, ki skrbi za sodelovanje in zagotavljanje kakovosti med vsemi pomembnejšimi slovenskimi distributerji.

Podatki podjetja

Naziv

Butan plin, družba za distribucijo plina, d.d., Ljubljana

Skrajšano ime

Butan plin, d.d., Ljubljana

Sedež

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana

Matična številka

5094933000

ID za DDV

SI32952902

Poslovni račun

NovaKBM: SI56 0400 1004 9667 384
UNICREDIT: SI56 2900 0000 3126 652

Datum vpisa v sodni register

8. 11. 1990

Številka registrskega vložka v sodnem registru

1/08966/00 pri Okrožnem sodišču v Ljubljani

Področje delovanja

distribucija s tekočimi in trdimi gorivi (46.710)

Grzegorz Andrzej Janzen, generalni direktor

Mateja Finžgar Lisjak, finančna direktorica

Matej Gramc, tehnični direktor

Luka Snoj, skrbnik za skladnost poslovanja in zasebnost

Natalia Varl, komercialna direktorica

Jolanda Luštrek, direktorica HR

Darko Jagarinec, direktor IT

Davor Savić, vodja nabave

Tanja Medved Voglar, vodja marketinga

Jelka Hafner, vodja VZD

Matjaž Jurca, vodja TPPR in vzdrževanja energetskih sistemov

Floris Jan Cuypers

Mark Wolt

Vito Osojnik

Prednosti sodelovanja z Butan plinom

 • Dolga tradicija in bogate izkušnje na področju ponudbe in rešitev z UNP.

 • Vizija, usmerjena v trajnostne, okolju prijazne rešitve in nižanju ogljičnega odtisa.

 • Celovita ponudba energetskih rešitev, plina v jeklenkah in izdelkov za plinske naprave.

 • Zanesljiva in odzivna ekipa, ki z vami sodeluje od zasnove do izvedbe projekta.

Več o podjetju Liquigas

Butan plin je v stoodstotni lasti Liquigas, vodilne italijanske skupine na področju distribucije utekočinjenega naftnega plina (UZP) in utekočinjenega zemeljskega plina (UZP). Liquigas s svojimi inovativnimi rešitvami nudi varno in trajnostno energetsko alternativo, na katero se ne zanašajo le številna gospodinjstva, temveč kot zanesljiv partner poskrbi tudi za nemoteno delovanje raznolikih industrijskih panog.  Z lastno floto več kot 200 tankerjev, široko mrežo prek 5000 trgovcev z jeklenkami ter več kot 30 industrijskimi obrati skrbi za potrebe večjih in manjših podjetij ter posameznikov, ne da bi pozabili vedno delovati v skladu s tem, kar nam je vsem najbolj drago, okoljem, ki nas obdaja.

Naša ponudba

Avtočrpalka plin Ljubljana
 • plin za ogrevanje
 • plin za industrijo, gostinstvo, gospodarstvo
 • alternativne energetske rešitve
 • plin v jeklenkah (dostava na dom in prodajna mesta)
 • avtoplin
 • tehnični plini
 • zunanja ogrevala
 • energetski center – trgovina z izdelki, povezanimi s plinom

Poslanstvo, vizija in vrednote

Varne, zanesljive, tehnološko napredne in okolju prijazne energetske storitve


Zanesljiva, kakovostna, učinkovita in okolju prijazna oskrba z energijo ter s tem povezane storitve so kažipot našega poslovanja, ki temelji na partnerskem odnosu, sodelovanju med zaposlenimi in vsemi drugimi deležniki.

Ogrevanje s plinom in toplotno crpalko

Poslanstvo

Naše stranke oskrbujemo z varnimi, zanesljivimi, tehnološko dovršenimi in okolju prijaznimi energetskimi rešitvami. Uporabnikom omogočamo prihranke, ustvarjamo udobje in prispevamo k njihovemu zadovoljstvu. Poslovanje naše družbe in delovanje vseh zaposlenih temelji na etičnosti, zaupanju, sodelovanju ter strokovnosti. Smo družbeno odgovorni in sledimo načelom trajnostnega razvoja.

Butan plin poslanstvo in vizija

Vizija

S sodobnimi storitvami in inovativnimi energetskimi rešitvami postajamo vodilni ponudnik utekočinjenih plinov in energetskih storitev, s katerimi presegamo pričakovanja svojih strank. Cilje dosegamo z vlaganjem v tehnološki razvoj ter krepitvijo dolgoročnih poslovnih povezav in partnerskih odnosov. Slednje ustvarjajo naši zadovoljni in visoko motivirani sodelavci. Vse dejavnosti izvajamo skladno z najvišjimi standardi varstva okolja, zdravja in širše družbe.

Načrtovanje ogrevanja s plinom

Vrednote

Smo dinamično podjetje, ki svoje moči usmerja v odkrivanje naprednih rešitev, prepoznavanje niš in osvajanje tržnih deležev. Jedro našega delovanja predstavljajo varnost, zanesljivost in trajnostni razvoj. Obvladujemo spremembe, ki so stalnica našega poslovanja, in jih sprejemamo kot priložnost za rast. Verjamemo v znanje in delo po najvišjih standardih. Spoštujemo sodelavce, zaupamo v njihove sposobnosti ter vlagamo v njihov osebni in poslovni razvoj. 

Del mednarodne skupine SHV Energy in član GIZ UNP

SHV energy Butan plin

SHV Energy

Butan plin je del ene največjih energetskih povezav na svetu.
Skupina SHV Energy je največji globalni distributer UNP. S številnimi podružnicami posluje v 27 državah sveta na treh kontinentih in skupno zaposluje več kot 16.000 ljudi.
Skupina SHV Energy svetovnemu trgu zagotavlja alternativne energetske rešitve in rešitve z nizkim ogljičnim odtisom. Kot okolju najprijaznejše fosilno gorivo je utekočinjen naftni plin v središču poslovanja družbe. Ob tem pa je družba prepoznana kot ponudnik inovativnih energetskih rešitev na področjih obnovljive biomase, tehnologije kogeneracij ter solarnih sistemov.
Skupina SHV Energy je zavezana stalnemu razvoju novih energetskih rešitev, med najpomembnejši vrednoti uvršča integriteto in lojalnost.

Član gospodarskega interesnega združenja UNP

Butan plin je eden od ustanovitvenih članov gospodarskega interesnega združenja za utekočinjeni naftni plin (GIZ UNP), ki vse od leta 1996 združuje najpomembnejše distributerje UNP-a na slovenskih tleh.

Glavno poslanstvo združenja je povezovanje članov, ki delujejo na področju utekočinjenega naftnega plina in s svojim delovanjem težijo k razvoju, varnosti, zdravju ter enotnosti standardov med ponudniki UNP-a. Združenje aktivno zastopa interese članov ob sprejemanju zakonodaje s področja varnosti in dajatev, obenem pa predstavlja Slovenijo s članstvom v evropskih in svetovnih združenjih GIZ UNP stremi k varnemu, učinkovitemu in trajnostnemu razvoju na trgu UNP skladno z dobrimi poslovnimi in varnostnimi praksami. Velik poudarek namenja strokovnemu ozaveščanju ljudi o čistosti in učinkovitosti UNP s širjenjem znanja in vključevanjem v raziskave. Spodbuja aktivnosti namenjene varovanju okolja in doprinos inovacij, namenjenih razvoju na področju UNP.

Butan plin član GIZ UNP
Bodite obveščeni
Prejmite naše e-novice