Preskoči na vsebino
ogrevanje na plin

ENERGIJA ZA VAŠ DOM

Svetovanje, izvedba in zanesljiva dobava

Energetske rešitve

UNP je zanesljiv in priročen vir za kuhanje in ogrevanje prostora in sanitarne vode. Nanj prisegajo vrhunski kuharji, prednosti pa prepoznajo tudi vsi, ki iščejo najbolj enostavno dostopen in učinkovit vir energije za potrebe svojega doma. 

Dostava UNP v cisterni

Dostava utekočinjenega naftnega plina

Enostavno dostopen energent za vaš dom in posel

Prednosti uporabe UNP za dom

Izberite zanesljiv in dostopen vir energije

 • Zanesljiva oskrba

  UNP je fosilni vir, katerega zaloge so na voljo še vsaj za nekaj stoletij. Glede na dane izkušnje je oprema enostavno kompatibilna tudi z drugimi viri, kot je denimo utekočinjen zemeljski plin (LNG) oziroma 100 % obnovljivi vir – biopropan.
 • Okolju prijazen energent

  Ob izgorevanju UNP nastaja bistveno manj CO₂ kot v primeru drugih fosilnih goriv. Prav tako ob izgorevanju praktično ne nastajajo pepel in drugi prašni delci. UNP se prav tako lahko uporablja na vodovarstvenih območjih ali na poplavnih območjih.
 • Visoka kurilna vrednost

  UNP ima v primerjavi s kurilnim oljem večjo kurilno vrednost;       1 kilogram propana namreč proizvede toliko energije kot 1,33 litrov kurilnega olja.
 • Brezskrbno delovanje

  Ogrevanje z UNP je za uporabnika enostavno in deluje s »pritiskom na gumb«. Za zalogo v primeru namestitve števca skrbi dobavitelj energije oziroma mi. V primeru večjih postrojenj lahko namestimo sistem za daljinsko vodenje in upravljanje energetske postaje.