Preskoči na vsebino
poslovna stavba se ogreva na plin

REFERENCE

Naši projekti

Ogrevanje z UNP

Alpina video Butan plin

Prehod iz kurilnega olja na UNP

Za Alpina Žiri smo izvedli posodobitev ogrevalnega sistema na okolju prijaznejši utekočinjen naftni plin.

“Pri lastnem poslovanju prisegamo na izkušnje in strokovnost. Podobno pričakujemo tudi od naših partnerjev. S storitvami podjetja Butan plin smo izjemno zadovoljni. Skrbijo za zalogo plina in nadzor nad celotnim sistemom, kar nam omogoča nemoteno delovanje ter konkurenčnost na trgu.”

Aleš Trauner

Direktor CP Asfalt

Ogrevanje na plin za kmetijsko industrijo

Uporaba UNP v perutninarstvu

Utekočinjen naftni plin (UNP) je odlična rešitev za zagotavljanje potrebne temperature in avtomatsko reguliranje le-te.

“Utekočinjen naftni plin je  v primerjavi z lahkim kurilnim oljem, ki smo ga uporabljali pred njim, presegel naša pričakovanja. Prednost je predvsem v boljšem izkoristku pri izgorevanju in seveda tudi v čistosti gorenja, kar pomeni, da je sedaj v našem proizvodu manj saj. Dobava plina poteka ustaljeno in brez zapletov ob dobri komunikaciji s tehnično podporo Butan plina.”

Simon Marolt

Direktor Mineralka

“Družba Butan plin je poskrbela za izvedbo optimalne energetske rešitve. Nov plinski kondenzacijski kotel Beretta, uporabljam za ogrevanje in za sanitarno vodo, v ogrevalnih mesecih pa imam zaradi prenove 50-70 EUR nižje mesečne stroške.”

Nada Šilec

Ulica Alojza Valenčiča

Ogrevanje in hlajenje

Kogeneracija

“Poslovno sodelovanje z Butan plinom ocenjujemo kot izjemno pozitivno. Investicija je bila hitra, brez večjih posegov v prostor. Z rezultati celostne energetske rešitve smo zadovoljni s stroškovnega vidika in vidika varnosti. Veseli nas nemoteno delovanje kogeneracijskih enot in kontinuirano sodelovanje s tehnično ekipo Butan plina.”

Tomaž Repinc

Takratni direktor igralniško-zabaviščnega centra Korona

Rinnai

“Poraba tople vode v našem gostišču je precejšnja in je s prejšnjim sistemom nismo uspeli zagotoviti. Z vidika udobja in zagotavljanja ustreznih standardov je pri nas nujno, da imamo vsak trenutek na voljo ustrezno toplo in predvsem zadostno količino tople vode. Rinnai nam omogoča, da se potrebna količina tople vode ustvari ob porabi – ko odpremo pipo, ob tem pa lahko sami določamo tudi njeno temperaturo.”

Zoran Golc

Lastnik gostišča Grof

“Zaradi ustrezne temperature, ki jo zagotavlja 8 povezanih plinskih pretočnih grelcev Rinnai Infinity k32e se pri čiščenju porabi manj vode, posledično pa je tudi manj odpadne vode, ki jo je treba odvažati, voda pa se ne segreva na zalogo. Vse našteto prinaša optimalne izkoristke in s tem povezane prihranke. Investicija se nam bo tako povrnila v manj kot dveh letih.”

Janez Poljanšek

Pralnica Calcit

“Temperature so zelo pomembne v vseh korakih varjenja piva.Tehnologija Rinnai je v pivovarni Mali grad omogočila, da v optimalnem času zagotovi vodo primerne temperature (t.j. 78°C) za drozganje sladu in vodo za sanitacijo cevi, kar je pomembno s higienskega vidika. Z Rinnaijem je varjenje hitrejše in bolj učinkovito.”

Urban Florjančič

Direktor pivovarne Mali grad

Webinar Butan plin
WEBINAR
Prijavite se na webinar Z alternativnimi energetskimi rešitvami do prihrankov, ki bo potekal v sredo, 6. 3. ob 10.30. uri Preverite več