Preskoči na vsebino
zelena jeklenka butanplin

JEKLENKE

Zelena jeklenka

Varna. Nižja. Lažja. Zelena.

Vsaka jeklenka je ustrezno pregledana, preizkušena, čista in varna. Zelena jeklenka je nižja in lažja, polnjena bodisi z 10 kg propana, mešanico butana in propana (klasična gospodinjska Zelena jeklenka). Preko dostave na dom je plin v vsaki 11. Zeleni jeklenki brezplačen.  Z Zeleno jeklenko pa je povezana še vrsta drugih ugodnosti in udobje, zaradi katerega je kuhanje pravi užitek.

Kot edini dobavitelj vam omogočamo tudi nakup Zelene jeklenke s 100 % Futuria propanom, ki proizvede kar do 80 % nižji ogljični odtis v primerjavi z UNP.

 • Naročila 24/7, 365/leto

 • Hitra dostava na dom

 • Plin v vsaki 11. jeklenki brezplačno

Nakup in dostava

Nakup in dostava jeklenke

Naročite Zeleno jeklenko in pripeljemo vam jo na dom po vsej Sloveniji!

Poleg 10 kg UNP v Zeleni jeklenki ponujamo tudi plin v jeklenkah različnih velikostih, in sicer 5, 10 in 35 kg. Zeleno jeklenko vam dostavimo v večjih krajih Slovenije vsak dan, drugje vsak teden oz. večkrat na teden. Naročila sprejemamo 24/7 (naročila prispeta po 18h, med vikendi in prazniki pa po 17h, bodo obdelana naslednji dan).

Z vsakim nakupom preko dostave na dom zbirate bonitetne točke, z zbranimi 10-imi točkami, imate plin v vsaki 11. jeklenki brezplačno. Ob pridobljeni 4. in 7.točki v programu zvestobe, prejmete darilo, ki vam ga dostavi dostavljavec skupaj z Zeleno jeklenko, z nakupom Futuria propana pa prejmete dve točki zvestobe.

Število zbranih točk se zbira na vašem elektronskem računu in ga lahko enostavno preverite na izdanem računu ob nakupu plina ali na brezplačni telefonski številki 080 2005. Ugodnost velja za uporabnike (fizične osebe), veljavnost bonitetnih točk pa je 3 leta od datuma prejema, točke niso prenosljive.

V primeru, da Zelene jeklenke še nimate, plačate enkratni strošek kavcije za jeklenko. V skladu s Splošnimi pogoji uporabe jeklenke vam ob morebitnem vračilu Zelene jeklenke znesek kavcije vrnemo. Če imate doma še vedno oranžno jeklenko, jo lahko preko dostave na dom z doplačilom do polne kavcije enostavno zamenjate za Zeleno jeklenko.   

Zelena jeklenka

Redna naročila se splačajo

Zelena jeklenka program zvestobe

V Butan plinu so redni nakupi nagrajeni!

1. V vsaki 11. naročeni Zeleni jeklenki sta plin in dostava brezplačna!
2. Ob pridobljeni 4. in 7. točki v programu zvestobe prejmete darilo, ki vam ga dostavi dostavljavec skupaj z Zeleno jeklenko.
3. Ob nakupu Futuria propana v Zeleni jeklenki prejmete dve (2) točki zvestobe.

 • Ob naročilu 11. Zelene jeklenke po vrsti prejmete brezplačen plin in dostavo na dom. 
 • Za vsak nakup 10 kg Zelene jeklenke (UNP ali propan) prejmete točko, ki se zapiše na vaš elektronski račun. Zbiranje točk pa velja le za nakupe preko Butan plin dostave na dom. 
 • Informativno stanje točk lahko preverite na zadnjem izdanem računu, za točno stanje pa pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 2005.
 • Točko prejmete za vsako Zeleno jeklenko, v kolikor kupite naenkrat npr. 3 jeklenke, prejmete 3 točke.
 • V kolikor želite dodatno Zeleno jeklenko (brez vračila prazne), bo tudi v primeru brezplačnega plina, potrebno poravnati kavcijo za embalažo.
 • Točke se vodijo na elektronskem račun in zanje ne potrebujete kartice.
 • Točke veljajo 3 leta od pridobitve prve točke.
 • Točke niso prenosljive tudi če gre za zamenjavo naročnika znotraj istega gospodinjstva.
 • Zbiranje točk velja za fizične osebe in le za Zeleno jeklenko na dostavi na dom.
 • 11.gratis ne velja za Futuria propan v Zeleni jeklenki.
 • Ob pridobljeni 4. in 7.točki v programu zvestobe prejmete darilo, ki vam ga dostavi dostavljavec skupaj z Zeleno jeklenko. 
 • Ob naročilu Futuria propana v Zeleni jeklenki prejmete dve točki zvestobe. Po petih nakupih plina Futuria propan (in zbranih 10 točkah zvestobe) bo Futuria propan v šesti jeklenki za vas brezplačen (11.gratis). V kolikor vaša naročila zajemajo različne vrste plina (UNP, Futuria propan, propan), velja za 11. gratis 10 kg plina UNP ali propan. 

Kako prepoznam Zeleno jeklenko?

Nova dostavna vozila Zelene jeklenke na stisnjen zemeljski plin

Butan plin dostavno vozilo

Butan plin nova zascitna folija

Varnostna folija na ventilu jeklenke

Racun za jeklenko

Izdan original račun

Ugoden nakup Zelene jeklenke

Zelena jeklenka je varna jeklenka

S pravilno uporabo in menjavo jeklenke (10 korakov za varen in pravilen priklop jeklenke) je varnost zagotovljena. Zelena jeklenka ima na ventilu nameščeno zaščitno folijo z napisom Butan plin, s katero vam jamčimo, da je:

 • tehnično brezhibna in skladna z evropskimi standardi,
 • čista, brez madežev ali neprijetnega vonja,
 • pravilno polnjena z natanko 10 kg plina ter vzdrževana.

Njena prednost je, da je opazno nižja (520 milimetrov, premer 300mm), kar omogoča lažjo namestitev, zaradi visokokakovostnega jekla pa je ob enaki količini plina tudi lažja. Odslej jo boste lahko še lažje nosili, saj ima nova serija kar dva ročaja.

Tara (velika črna številka, odtisnjena na jeklenki) vam pove, koliko tehta prazna embalaža. Če ji prištejete še natanko 10 kilogramov, kolikor je v Zeleni jeklenki plina, dobite skupno težo Zelene jeklenke.
Zelena jeklenka je posebna tudi v tem, da jo vedno spremlja vrhunska storitev, ki vam zagotavlja visoko raven udobja in zadovoljstva.

Prodajna mesta

Prodajna mesta Zelene jeklenke

Poiščite vam najbližjega pooblaščenega prodajalca Zelenih jeklenk.

Z razvejano mrežo pooblaščenih prodajalcev skrbimo, da so vam povsod po Sloveniji na voljo varne, pravilno polnjene, vedno čiste ter vzdrževane Zelene jeklenke. Bistveno krajša pot do nove jeklenke in številne ugodnosti so dobri razlogi, da še naprej kuhate z Zeleno.

Splošni pogoji

Splošni pogoji družbe Butan plin za dostavo na dom so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi.  Vsak kupec oziroma uporabnik jeklenke se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa ter s splošnimi pogoji dostave na dom.

Več o splošnih pogojih vračila kavcije, menjavi oranžne jeklenke za Zeleno ter vračilu Zelene jeklenke preberite v dokumentu Splošni pogoji uporabe jeklenke.

Splošni pogoji za odjem plin v omejeni prostornini in prodajo blaga urejajo pravice in obveznosti med kupcem in Butan plinom pri naročanju, nakupu in prodaji blaga, storitev ter digitalne vsebine. Več v pogojih

Ne veste, katero jeklenko potrebujete?

Poiščite pravo jeklenko za svoje potrebe.