Preskoči na vsebino
plinske jeklenke za avtodom in kampiranje

JEKLENKE

Za avtodom in kampiranje

Turistične jeklenke

Potovanje z avtodomom ali overland vozilom, ki zadnje čase navdušuje vedno več ljudi, je kot nalašč za tiste, ki radi raziskujete. Združuje mobilnost in odličen način preživljanja časa na prostem. Skupaj s kampiranjem je to življenjski stil ljudi, ki želijo preživeti dopust v stiku z naravo.
Poleg tega, da v Butan plinu urejamo ogrevanje vode v številnih slovenskih kampih, ponujamo v naši spletni trgovini in trgovini Butan plin v Ljubljani tudi raznovrstno ponudbo kakovostnih izdelkov, brez katerih ni počitnic z avtodomom, kampiranja ali oddiha na jadrnici in čolnu.
Da boste preživeli počitnice čimbolj brezskrbno, pravočasno preverite ali imate polne plinske jeklenke, ustrezen set za priklop ter ali je vaš kuhalnik še v brezhibnem stanju.

Raznolika uporaba plinskih jeklenk

  • Žar

  • Avtodom

  • Kampiranje

  • Grelec

Propan v Zeleni jeklenki 10 kg za avtodome


Sezona potovanja z avtodomom se ne konča poleti, saj lahko avtodom ogrevamo in se z njim odpravimo tudi na smučarske počitnice. Pozorni pa moramo biti, da se pripravimo v naprej in za zimski čas uporabljamo plinsko jeklenko s PROPANOM, ker ima boljše lastnosti izgorevanja pri nizkih temperaturah. Glede na izkušnje naših uporabnikov, zdrži 10 kg zelena jeklenka propana za 3-4 dni.

Nasvet


Za ogrevanje avtodoma (in seveda vsako drugo uporabo plina) med vožnjo je obvezna uporaba regulatorja tlaka na plinski napeljavi, ki poskrbi za pravi pretok plina in v primeru nesreče prepreči njegovo uhajanje. 

Turistične jeklenke 2 kg, 2.5 kg, 3 kg


Ker sta kulinarika in kuhanje del vsakega potovanja ali počitnic in ker smo siti vedno boljše volje, je prav, da poskrbite za kvalitetno in zanesljivo opremo. Najbolj klasična, 2 kg turistična jeklenka polnjena s propanom, je prepoznavna po dobrem razmerju med ceno in kvaliteto ter zanesljivosti. Je lahka in kompaktna, kar omogoča preprost transport in uporabo ter zadostuje za približno 11 ur kuhanja. 

Ali ste vedeli?

  • Turistično in 10 kg gospodinjsko jeklenko lahko napolnite/dopolnite v naši trgovini na Verovškovi 70 v Ljubljani.
  • Hrani se jo lahko na maksimalni temperaturi 40°C, priporočljivo v senci in temnih prostorih.
  • Tesnilo na ventilu je potrebno zamenjati, ko je otrdelo zaradi starosti ali preperelo.

Alumini jeklenke 2 kg, 2.7 kg

Za vaš avtodom, čoln ali jadrnico izberite ALUmini jeklenko (2 kg)

Dvo-kilogramska aluminijasta jeklenka višje kakovosti je idealna za uporabo v avtodomih, kot sta na primer VW California ali mercedesov Marco polo, saj je po dimenzijah idealna za prostor namenjen shranjevanju plinske jeklenke. Hkrati je tudi najprimernejša za kuhanje ob morju ali na jadrnicah in čolnih, kjer je zaradi soli v zraku korozija veliko hitrejša (predvsem na čolnih pride do korozije podstavka, na katerem so odtisnjene oznake o atestu in je polnjenje zaradi poškodbe nato nemogoče), saj so aluminijaste jeklenke odporne na sol. Uporabite lahko tudi jeklenko Ekopool, ki ima dodaten premaz za zaščito pred korozijo.

Zakaj je aluminijasta jeklenka vaša najboljša izbira?

Aluminijasta jeklenka ima veliko prednosti. Med drugim je lahka, odporna proti koroziji, omogoča dolgotrajno lep in čist izgled, notranje stene pa ne rjavijo, kar pomeni, da se plinski sistem ne maši z umazanijo iz jeklenke. Navoj je M26x1,5 Campingaz (G.3), kar ji omogoča priklop varnostnega ventila in regulatorja.

Plinske kartuše

Za potovanja, kjer štejeta teža in prostornina, je najboljša izbira kuhalnik z manjšo kartušo. Plinske kartuše, ki imajo ventil, so enostavne za montažo oz. demontažo, tudi v primerih, kadar niso prazne. Izjemno varen samozapiralen ventil zagotavlja, da plin ne uhaja, kar je prednost pri transportu ali skladiščenju plinske naprave.
Prebojne plinske kartuše so primerne za kuhalnike, gorilnike in svetilke, ko potrebujete dolgotrajno delovanje plinske naprave.

Celotno ponudbo plinskih kuhalnikov in žarov preverite v naši spletni trgovini.

Kam s praznimi kartušami?

Ne zavrzite jih sredi narave! Če ne najdete smetnjakov za kartuše, jih odnesite v najbližjo outdoor trgovino, kjer jih večinoma sprejemajo, saj jih vrnejo proizvajalcu. V kolikor morate prazno kartušo nositi dlje časa, se najprej prepričajte, da je popolnoma prazna, nato pa jo potolcite s srednje velikim kamnom, da jo sploščite in tako zavzame manj prostora v nahrbtniku/kolesarski torbi.