Na arhiv novic

30. 08. 2023 Novice podjetja

Varno na kolesu ponosno stopa v 12. sezono

Varno na kolesu 2023

Varno na kolesu je naš družbeno odgovorni projekt, namenjen osnovnim šolam, s katerim opozarjamo na varnost v prometu, spodbujamo zdrav, aktivni življenjski slog ter sledimo trajnostnim zavezam naše krovne družbe SHV Energy. V to jesen skupaj s partnerji in podporniki projekta stopamo že z 12. razpisom projekta. Vse osnovne šole v Sloveniji se nanj lahko prijavijo prek spleta najkasneje do petka, 20. 9. 2023.

Projekt, v katerem je sodelovalo že več kot 250 šol in se vsako leto dotakne več kot 10.000 šolarjev je razdeljen na dva tematska sklopa - Postajam kolesar, ki je namenjen učencem 4. in 5. razreda, ki se pripravljajo na kolesarski izpit ter program Aktivno na kolesu, ki nagovarja učence vseh razredov osnovne šole in jih spodbuja k trajni mobilnosti. Šole lahko sodelujejo denimo z organizacijo kolesarskih izletov ali kvizov, v katerih se otroci pomerijo v znanju cestno prometnih pravil ali drugih nalog, ki jih navaja sam razpis. Projekt Varno na kolesu v sodelovanju šol in lokalnih skupnosti skrbi za ozaveščanje in ustvarjanje varnih kolesarskih poti ter mlade spodbuja k aktivnemu, zdravemu načinu preživljanju prostega časa. To pa so tudi glavni razlogi, da ga že vrsto let podpirajo partnerji AMZS Slovenije, Zavod RS za šolstvo, Policija, Zavarovalnica Triglav, Javna agencija za varnost prometa, BTC City, Telekom Slovenije. 

Z denarnim skladom 25.000 EUR so vsako leto so skupaj nagrajeni najbolj prizadevni otroci in šole, ki glede na razpis prejmejo različne materialne nagrade, kot so čelade, odsevniki, servis koles, ali pa donacijo v finančni obliki. Finalisti so še posebej navdušeni nad zaključno prireditvijo, na kateri jih poleg glasbenega presenečenja pričaka tudi pogostitev in zanimive interaktivne delavnice. Vse o razpisu in pogojih najdete na spletni strani Varno na kolesu. Vabljeni k deljenju in prijavi na razpis.