Na arhiv novic

1. 02. 2022 Blog  | Jeklenke

Pravi MasterChef kuha z Zeleno jeklenko

MasterChef Bruno Sulman kuha z Zeleno jeklenko z biopropanom

Kuhanje na plinu je del vsake profesionalne kuhinje, kjer plinski gorilniki na Zeleno jeklenko gorijo od jutra do večera in pomagajo pričarati kulinarične mojstrovine hitro in predvsem vedno enako.

A zakaj bi dobro jedli le v restavracijah, saj se lahko pravi kuharski mojster skriva prav v komerkoli. Potrebuje samo prave sestavine, prostor za ustvarjanje, navdih in plinsko jeklenko. To dokazuje tudi amatersko tekmovanje MasterChef, ki v Sloveniji poteka že od leta 2015. Prek televizijskih ekranov smo lahko spremljali usode več kot stotih tekmovalcev, ki so se tekom sedmih sezon potegovali za laskavi naziv MasterChefa. V Butan plinu smo za potrebe kuharskih izzivov za oddajo prispevali Zelene jeklenke. Z njimi je kuhanje teklo gladko in predvsem hitro

Zmagovalci kuhajo na žaru z Zeleno jeklenko

Kuhanje s plinsko jeklenko je navdušilo tudi lanskega zmagovalca Bruna Šulmana, ki smo ga povabili, da nam ob predstavitvi novega produkta - Zelene jeklenke z biopropanom - pokaže svoje spretnosti in dokaže, da je priprava hrane na žaru lahko tudi vrhunska. S pravim pristopom, nekaj domišljije in znanja, se lahko iz amaterskega v profesionalnega kuharja prelevite tudi sami. 

Potrebujete samo Zeleno plinsko jeklenko in nekaj trikov vrhunskega mojstra

Steak, ki je ravno prav zapečen

 MasterChef Bruno Šulman ni le velik zagovornik kuhanja s plinom, temveč zna z Zeleno jeklenko pripraviti zelo raznolike jedi. Na skupnem popotovanju po kulinaričnih doživetjih smo začeli z osnovami – s pripravo najbolj okusnega steak-a na žaru. V kratkem videu si oglejte, kako vrhunski steak pripravi Bruno Šulman in trike, ki mu pomagajo, da je kralj krožnika vsakič ravno prav zapečen in okusen.

Steak na zaru

Nasvet MasterChefa Bruna Šulmana

Kakšne so razlike v peki različnih kosov govedine na žaru?

Enostavna sladica

 Kot pravijo na Japonskem pa ne smemo pozabiti na naš becubara – poseben želodec za sladice. Željo po sladkem je Bruno potešil z enostavno sladico – Ameriškimi palačinkami z vaniljevo kremo in flambiranimi jagodami. Enostavna priprava, pa vseeno prava paša za oči in želodec. Verjemite nam, da te palačinke, tudi MasterChefovih sodnikov ne bi pustile ravnodušnih. Pri flambiranju palačink si je Bruno spretno pomagal s plamenom plinskega kuhalnika. Atraktiven trik, ki ga z nekaj vadbe lahko osvojite tudi sami. Pri prvih poizkusih pa vseeno sledite načelu – najprej varnost.

Masterchef ameriske palacinke z vanilijevo kremo in flambiranimi jagodami

Nasvet MasterChefa Bruna Šulmana

Ameriške palačinke z vaniljevo kremo in flambiranimi jagodami za vse sladokusce

Številne prednosti plinskega žara

 Plinski žar z Zeleno jeklenko vam bo omogočil, da boste vedno lahko natančno določili temperaturo gretja, ki jo potrebujete za pripravo jedi. Zaradi hitre odzivnosti žara na plin, lahko temperaturo spreminjate sproti – jo znižate ali zvišate in ste tako prepričani, da bodo vaši zrezki vedno taki, kakršne imate najrajši. V primerjavi z žarom na oglje, ki potrebuje daljšo predpripravo in prav lahko se vam zgodi, da bo temperatura padla ravno v trenutku, ko jo boste najbolj potrebovali, vam bo plinski žar prihranil čas, z upoštevanjem varnostnih priporočil, pa je tudi varnost na visoki ravni, saj žar enostavno takoj ugasnete. V primeru, da se plin v jeklenki bliža koncu, to ne pomeni konca kulinaričnega ustvarjanja, saj nas enostavno pokličete in dostava plina na dom je urejena kot bi mignil.

Pripravljeni na kulinarično popotovanje?

Če so vas Brunovi videi zlakotili, potem nikar ne odlašajte in pričnite svojo kulinarično popotovanje že danes. Najlepša stvar pri kuhanju je namreč prav to, da nikoli nismo prestari, da osvojimo nova znanja, nove recepte in nove okuse. Seznam sestavin, ki jih potrebujete, lahko najdete v vsakem videoreceptu. Če pa vam med kuho zmanjka plina, pa brez skrbi, ta je le en klic (080 2005) ali klik stran. V Zeleni jeklenki vam ga dostavimo po vsej Sloveniji. In ne pozabite, plin v enajsti Zeleni jeklenki je gratis.

Pa dober tek!

In ne pozabite, če vam zmanjka plina, vam Zeleno jeklenko dostavimo povsod po Sloveniji. Naročite jo lahko 24/7, vse dni v letu s klicem na 0802005 ali prek spleta.


Bodite obveščeni
Prejmite naše e-novice