Butanplin

PREKLOPITE NA ZELENO

Jeklenke sicer nimajo odtisnjenega “roka uporabe”, a to še ne pomeni, da jih lahko uporabljamo neomejeno. Večina jeklenk je tlačno testiranih za obdobje 10 let, nato jim veljavnost poteče. Slednje lahko podaljšamo z izvedenimi periodičnimi tlačnimi preizkusi. Veliko nas ima doma še zmeraj oranžne jeklenke pri katerih je prav zaradi predhodno navedenih razlogov potrebno biti previden in jih čimprej preveriti oziroma zamenjati. Zelena plinska jeklenka je v primerjavi z oranžno lažja, to pa zagotavlja tudi nižji ogljični odtis pri transportu in izdelavi. Pri dostavi na dom vam bo usposobljen in prijazen dostavljavec zamenjal oranžno jeklenko za Zeleno, jo brezplačno namestil, preveril napeljavo ter zamenjal tesnilo.

Če imate še vedno oranžno jeklenko, jo lahko za Zeleno zamenjate:

  • ob dostavi na dom,
  • na več kot 500 prodajnih mestih po Sloveniji ali
  • v trgovini Butan plin v Ljubljani (Verovškova 70), Izoli (Polje 6a), Mariboru (Perhavčeva 31) in Kranju (Ulica Mirka Vadnova 8).

Oranžno jekleno lahko za Zeleno jeklenko zamenjate brezplačno.

Če doma še nimate jeklenke, prejmete Zeleno jeklenko ob plačilu 18 € kavcije, ki se vam v primeru vračila Zelene jeklenke s potrdilom v celoti brezobrestno vrne. Vračilo Zelene jeklenke in izplačilo kavcije je možno izključno na sedežu družbe Butan plin, v njenih poslovnih enotah (Ljubljana, Izola, Kranj) in prek dostave na dom po vsej Sloveniji. Več informacij na brezplačni številki 080 2005.

AKTUALNE AKCIJE