Preskoči na vsebino
Električna energija v avtomobilski industriji

ENERGETSKE REŠITVE

Ogrevanje ali hlajenje objektov za različne panoge 

Industrija

Načrtujte svojo proizvodnjo z zanesljivim virom energije, ki vam zagotavlja neprekinjeno delovanje tudi v izrednih situacijah ali prekinjeni dobavi elektrike. Utekočinjeni naftni plin (UNP) je za industrijsko proizvodnjo optimalna rešitev bodisi za ogrevanje, hlajenje ali kot pogonski vir za viličarje. Sodi med najbolj čista fosilna goriva, zato je še posebej primeren za situacije, ko to narekujejo zaveze k zmanjšanju škodljivi emisij ali umeščanje v okoljsko občutljive lokacije. UNP velja za kalorično bogat vir energije. Zanesljiva dobava in dostopnost omogočata, da ga uporabimo za celo paleto nalog. Mi pa vam ob tem ponujamo še celovito storitev svetovanj, načrtovanja, dobave in servisiranja.

Prednosti utekočinjenega naftnega plina (UNP)

  • Zanesljiv in kalorično učinkovit energent

  • Nudimo strokovno svetovanje in izvedbo

  • Najbolj čisto fosilno gorivo z nižjimi emisijami v primerjavi z drugimi fosilnimi gorivi

  • Enostavno in udobno naročanje z dostavo po vsej Sloveniji

Učinkovite in ekonomične energetske rešitve

Prava energetska rešitev v industriji lahko vaše poslovanje pohitri in poveča obseg dela, skrajša dobavne roke do kupca, s primerno rešitvijo pa lahko znižate tudi letne stroške ogrevanja. 
Skupaj z vami bomo poiskali rešitev na ključ in poskrbeli za projekt od načrtovanja do izvedbe, hkrati pa vašemu podjetju nudimo vso podporo s hitro dobavo tehničnih plinov, plina za pogon viličarjev, pogonskega goriva za težka tovorna vozila (LNG ali UZP) ali drugimi rešitvami, ki jih vaše podjetje potrebuje.

UNP lahko uporabimo tudi v kombinaciji z drugimi alternativnimi energetskimi rešitvami kot so hibridne rešitve ogrevanja in kogeneracija oziroma za soproizvodnjo toplotne in električne energije, ogrevanje ali hlajenje ter druge specifične potrebe v procesu vašega poslovanja. 

Rešitve za vašo dejavnost

Pri rešitvah energetske sanacije vam naši strokovnjaki z rešitvami predstavijo prihranke za vašo industrijo in poslovanje, ki so po drugi strani skladni z zahtevami in smernicami EU. Z utekočinjenim naftnim plinom – samostojno ali v sodelovanju z drugimi viri, lahko ogrevamo ali hladimo prostore in sanitarno vodo.

Referenčni projekti

“Zaradi ustrezne temperature, ki jo zagotavlja 8 povezanih plinskih pretočnih grelcev Rinnai Infinity k32e, se pri čiščenju porabi manj vode. Posledično je tudi manj odpadne vode, ki jo je treba odvažati, voda pa se ne segreva na zalogo. Vse našteto prinaša optimalne izkoristke in s tem povezane prihranke. Investicija se nam bo tako povrnila v manj kot dveh letih.”

Janez Poljanšek

Pralnica Calcit

Preverite več referenčnih projektov

Prednosti sodelovanja z Butan plinom?

  • Rešitev »na ključ« za potrebe objekta in same lokacije

  • Nudimo podporo različnim dejavnostim vaše industrije

  • Vključeno svetovanje, priprava in izvedba projekta

  • Nudimo ugodne pogoje financiranja po sistemu energetskega pogodbeništva

Webinar Butan plin
WEBINAR
Prijavite se na webinar Z alternativnimi energetskimi rešitvami do prihrankov, ki bo potekal v sredo, 6. 3. ob 10.30. uri Preverite več