Preskoči na vsebino
Ogrevanje bazena s kogeneracijo

REŠITVE OGREVANJA ZA POSEL

Soproizvodnja toplote in električne energije s kogeneracijo

Soproizvodnja toplote in električne energije

Kogeneracija/soproizvodnja električne in toplotne energije je posebna v tem, da skorajda ne pozna izgub. Zato je odlična izbira za vse, ki iščete:

  • stroškovno učinkovito,
  • okolju prijazno in
  • tehnološko sodobno alternativo.

Pivovarna ogrevanje na plin

S kogeneracijo na zemeljski ali utekočinjeni naftni plin sočasno proizvajamo električno in toplotno energijo. Kako deluje? Gorivo se dovaja neposredno v motor ali plinsko turbino, ta poganja asinhronski električni generator, ki ob tem proizvaja električno energijo. Odpadno toploto lahko koristno uporabite za ogrevanje prostorov, bazenov, za sanitarno toplo vodo ali tehnološki proces, zato je kogeneracija odlična rešitev za objekte, ki imajo ob potrebi po električni energiji tudi zadostno potrebo po toploti. Hoteli, šole, zdravstveni domovi in domovi za ostarele, industrija ter malo gospodarstvo z odločitvijo za kogeneracijo pridobijo številne prednosti.

S kogeneracijo lahko bistveno izboljšate svojo energetsko učinkovitost, zmanjšate odvisnost od trga električne energije in bistveno zmanjšate negativne vplive na okolje, kar potrjujejo izkušnje mnogih uglednih podjetij.

Kogeneracija omogoča

  • Več kot 95-odstotni izkoristek goriva

  • Do 40-odstotni prihranek primarne energije

  • Manjši vpliv na okolje, ki se še dodatno zmanjša z uporabo okolju prijaznejših goriv kot je UNP

Referenčne zgodbe različnih objektov in dejavnosti

“Poslovno sodelovanje z Butan plinom ocenjujemo kot izjemno pozitivno. Investicija je bila hitra, brez večjih posegov v prostor. Z rezultati celostne energetske rešitve smo zadovoljni s stroškovnega vidika in vidika varnosti. Veseli nas nemoteno delovanje kogeneracijskih enot in kontinuirano sodelovanje s tehnično ekipo Butan plina.”

Tomaž Repinc

takratni direktor igralniško-zabaviščnega centra Korona

Preverite več referenčnih projektov

Ugodne možnosti financiranja

Ogrevanje z UNP v primerjavi z drugimi energenti ne prinaša večjih stroškov začetne investicije. Posoda za hranjenje plina (plinohram) in del zunanje inštalacije je strošek dobavitelja. Nudimo tudi ugodne možnosti namestitve plinomera ali daljinsko vodenih sistemom upravljanja energetske postaje, ki omogočajo nadzor nad delovanjem in temperaturo v prostorih.

Preverite ostale rešitve

Webinar Butan plin
WEBINAR
Prijavite se na webinar Z alternativnimi energetskimi rešitvami do prihrankov, ki bo potekal v sredo, 6. 3. ob 10.30. uri Preverite več