Preskoči na vsebino
Referenca Rinnai River Camp Bled

REŠITVE OGREVANJA ZA POSEL

Rinnai, najboljši plinski  vodni grelci 

Plinski pretočni grelci Rinnai

S plinskimi pretočnimi grelci segrevamo le količino vode, ki jo potrebujemo v trenutku delovanja. To je ključna prednost, ki omogoča doseganje želenih količin in temperatur sanitarne vode. Voda se segreva la takrat, ko jo potrebujemo,  kar v kombinaciji z dolgo življenjsko dobo omogoča večje prihranke. Ker v grelcu ne prihaja do akumulacije tople vode, ni nevarnosti za nastanek legionele. Možnost zunanje montaže grelcev omogoča poleg vsega še prostorske prihranke. Za več podrobnosti prenesite brezplačno brošuro.  
Rešitev je predvsem primerna za objekte, ki imajo večje nenadne potrebe po topli vodi, kot so kampi, hoteli, pralnice, zdravstvene ustanove in bolnišnice, telovadnice, frizerski saloni in podobno. 

Butan plin je ekskluzivni zastopnik Rinnai rešitev v Sloveniji.

Prednosti plinskih pretočnih grelcev Rinnai

Japonski proizvajalec Rinnai je prva izbira med pretočnimi kotli na svetu in ima kar 86 prodajnih poslovnih enot širom sveta. Predano inovacijam in inovativnim tehnoloških rešitvam deluje Rinnai že od leta 1920.

  • Prihrani energijo, saj ne segreva nepotrebnih količin vode. Dolga življenjska doba pa omogoča maksimalni izkoristek.
  • Ni toplotnih izgub, saj segreva le dejansko porabljeno vodo – klasični grelniki konstantno segrevajo vodo, da ohranjajo želeno temperaturo, kar je ekonomsko neučinkovito.
  • Water-pump_32x32
    Poraba tople vode je manjša, saj takoj ponudi pravo temperaturo na izhodu, do stopinje natančno, brez temperaturnih nihanj.
  • Sistem deluje na plin – utekočinjen naftni (UNP) ali zemeljski ter velikim porabnikom omogoča tudi kaskadno postavitev več grelnikov, pri čemer temperatura vode ostaja konstantna, ne glede na število porabnikov.
  • Enostavno nadzorovanje temperature vode preko nadzorne plošče.

Kako deluje plinski pretočni grelec Rinnai?

Ko uporabnik odpre pipo, skozi grelec steče hladna voda in grelno telo v grelcu jo v trenutku segreje na želeno temperaturo. Temperatura vode je konstantna, ne glede na število uporabnikov – kolikor vode je potrebno, toliko je grelec sproti segreva in zagotavlja, zato je nikoli ne zmanjka. Uravnavanje grelne moči in temperature sanitarne vode poteka neposredno na zapornem ventilu. Sama nastavitev temperature vode je mogoča na 1 °C natančno, s čimer si uporabnik zagotovi ravno pravo mero ugodja.
Velikim porabnikom tople vode inovativen sistem omogoča kaskadno povezavo več grelcev za dosego optimalnih rezultatov. Če se potrebe po topli vodi naknadno povečajo, se preprosto dodajo enote. Možna je tudi umestitev kotlovnice na zunanjo stran objekta, kar prinaša dodatne prostorske izkoristke. Več prednosti in primerov rešitev najdete v brezplačni brošuri. Prenesite jo!

 

Reference

Ugodne možnosti financiranja

Ogrevanje z UNP v primerjavi z drugimi energenti ne prinaša večjih stroškov začetne investicije. Posoda za hranjenje plina (plinohram) in del zunanje inštalacije sta strošek dobavitelja. Nudimo tudi ugodne možnosti namestitve plinomera ali daljinsko vodenih sistemom upravljanja energetske postaje, ki omogočajo nadzor nad delovanjem in temperaturo v prostorih. 

Preverite ostale rešitve

ročka za tuširanje
Prenesite brošuro Rinnai
Prenesite