Prestižen hotel z grelci Rinnai

REŠITVE OGREVANJA ZA POSEL

Plinski pretočni grelci Rinnai

Plinski pretočni grelci Rinnai

S plinskimi pretočnimi grelci segrevamo le količino vode, ki jo potrebujemo v trenutku delovanja. To je ključna prednost, ki omogoča doseganje konstantno želenih količin in temperatur sanitarne vode. Rešitev je predvsem primerna za objekte, ki imajo večje nenadne potrebe po topli vodi, kot so kampi, hoteli, pralnice, telovadnice, frizerski saloni in podobno. 

Prednosti plinskih pretočnih grelcev Rinnai

  • Prihrani energijo, saj ne segreva nepotrebnih količin vode.
  • Ni toplotnih izgub, saj segreva le dejansko porabljeno vodo – klasični grelniki konstantno segrevajo vodo, da ohranjajo želeno temperaturo, kar je ekonomsko neučinkovito.
  • Water-pump_32x32
    Poraba tople vode je manjša, saj takoj ponudi pravo temperaturo na izhodu.
  • Sistem deluje na plin – utekočinjen naftni (UNP) ali zemeljski ter velikim porabnikom omogoča tudi kaskadno postavitev več grelnikov, pri čemer temperatura vode ostaja konstantna, ne glede na število porabnikov.
  • Enostavno nadzorovanje temperature vode preko nadzorne plošče, do 1°C natančno (ni temperaturnih nihanj, stalno topla voda).

Kako deluje plinski pretočni grelec Rinnai?

Ko uporabnik odpre pipo, skozi grelec steče hladna voda in grelno telo v grelcu jo v trenutku segreje na želeno temperaturo. Temperatura vode je konstantna, ne glede na število uporabnikov – kolikor vode je potrebno, toliko je grelec sproti segreva in zagotavlja, zato je nikoli ne zmanjka. Uravnavanje grelne moči in temperature sanitarne vode poteka neposredno na zapornem ventilu. Sama nastavitev temperature vode je mogoča na 1 °C natančno, s čimer si uporabnik zagotovi ravno pravo mero ugodja.
Velikim porabnikom tople vode inovativen sistem omogoča kaskadno povezavo več grelcev, ki jih lahko, za dosego optimalnih rezultatov, upravljate individualno. Če se potrebe po topli vodi naknadno povečajo, se preprosto dodajo enote, saj ne gre za fiksen sistem. Možna je tudi umestitev kotlovnice na zunanjo stran objekta.

Reference

Ugodne možnosti financiranja

Ogrevanje z UNP v primerjavi z drugimi energenti ne prinaša večjih stroškov začetne investicije. Posoda za hranjenje plina (plinohram) in del zunanje inštalacije sta strošek dobavitelja. Nudimo tudi ugodne možnosti namestitve plinomera ali daljinsko vodenih sistemom upravljanja energetske postaje, ki omogočajo nadzor nad delovanjem in temperaturo v prostorih. 

Preverite ostale rešitve