Preskoči na vsebino
poslovna stavba se ogreva na plin

REŠITVE OGREVANJA ZA POSEL

Prehod na UNP - ekonomično in prijazno do okolja

UNP ogrevanje za podjetja

Z utekočinjenim naftnim plinom (UNP) lahko pokrijete vse energetske potrebe za vaš posel. UNP velja za najčistejše fosilno gorivo in je tudi izjemno prilagodljiv energent. Z njegovo pomočjo ali v sodelovanju z drugimi viri ponujamo rešitve za ogrevanje ter hlajenje prostorov, zadostimo potrebe po topli sanitarni vodi oziroma druge potrebe za vaše poslovanje. 

Alpina video Butan plin

Primer uporabe

Za Alpina Žiri smo izvedli prehod iz kurilnega olja na okolju prijaznejši UNP.

Izberite zanesljiv in dostopen vir energije

 • Zanesljiva oskrba

  Utekočinjen naftni plin (UNP) je fosilni vir, katerega zaloge so na voljo še vsaj za nekaj stoletij. Glede na dane izkušnje je oprema enostavno kompatibilna tudi z drugimi – okoljsko še čistejšimi viri, kot je denimo utekočinjen zemeljski plin (LNG) oziroma 100 % obnovljivi vir – biopropan.
 • Okolju prijazen energent

  Ob izgorevanju UNP nastaja bistveno manj CO2 kot v primeru drugih fosilnih goriv. Prav tako ob izgorevanju praktično ne nastaja pepel ali drugi prašni delci. UNP se prav tako lahko uporablja na vodovarstvenih območjih ali na poplavnih območjih.
 • Brezskrbno delovanje

  Ogrevanje z UNP je za uporabnika enostavno in deluje s »pritiskom na gumb«. Za zalogo v primeru namestitve števca skrbi dobavitelj energije oz. mi. Energent v tem primeru plačujete po mesečnem pavšalu ali dejanski porabi. V primeru večjih postrojenj lahko namestimo sistem za daljinsko vodenje in upravljanje energetske postaje.
 • Visoka kurilna vrednost

  UNP ima v primerjavi s kurilnim oljem večjo kurilno vrednost; 1 kilogram propana namreč proizvede toliko energije kot 1,33 litrov kurilnega olja.

Načrtovanje ogrevanja s plinom

Ugodne možnosti financiranja


Ogrevanje z UNP v primerjavi z drugimi energenti ne prinaša večjih stroškov začetne investicije. Posodo za hranjenje plina (plinohram) in del zunanje inštalacije je strošek dobavitelja. Nudimo tudi ugodne možnosti namestitve plinomera ali daljinsko vodenih sistemom upravljanja energetske postaje, ki omogočajo nadzor nad delovanjem in temperaturo v prostorih.

Naši strokovnjaki z vami na vsakem koraku 

Energetsko svetovanje in izvedba rešitve poteka v naslednjih fazah.

 • Izdelava projekta in pridobitev ustrezne dokumentacije

 • Izbor in nakup opreme

 • Postavitev notranje inštalacije

 • Gradbena dela

 • Postavitev plinohrama in potrebne inštalacije

 • Tlačni preizkus sistema

 • Prevzemni pregled in prva polnitev

Kako do prenove brez začetnega lastnega vložka

S prihranki energije do energetske prenove. S sistemom energetskega pogodbeništva do sodobnih energetskih rešitev. Omogočamo prenovo obstoječega sistema ogrevanja s financiranjem iz bodočih prihrankov energije, ki jih zagotovimo z inovativnimi energetsko učinkovitimi rešitvami. S prenovo zastarelih potratnih sistemov ogrevanja zagotavljamo prihranke energije ter prenovo vašega objekta brez lastnega finančnega vložka.

Preverite ostale rešitve

Referenčni projekti

“Pri lastnem poslovanju prisegamo na izkušnje in strokovnost. Podobno pričakujemo tudi od naših partnerjev. S storitvami podjetja Butan plin smo izjemno zadovoljni. Skrbijo za zalogo plina in nadzor nad celotnim sistemom, kar nam omogoča nemoteno delovanje ter konkurenčnost na trgu.”

Aleš Trauner

direktor CP Asfalt

Preverite več referenčnih projektov
Webinar Butan plin
WEBINAR
Prijavite se na webinar Z alternativnimi energetskimi rešitvami do prihrankov, ki bo potekal v sredo, 6. 3. ob 10.30. uri Preverite več