Butanplin

Družba Butan plin ponovno med finalisti izbora Zlata nit

Gre za medijsko-raziskovalni projekt časnika Dnevnik, ki išče primere dobrih praks na področju zaposlovanja v Sloveniji.

 

Letos je v izboru Zlata nit sodelovalo skupno 89 podjetij, od tega 36 v kategoriji srednje velikih podjetij (do 250 zaposlenih), kjer smo se uvrstili med sedmerico finalistov. Butan plin, ki sicer pri projektu sodeluje od samih začetkov – že deset let, se je med finaliste uvrstil tudi leta 2012 in 2014.

Zavedanje, da podjetje ne potrebuje zgolj delavcev, ampak sodelavce, ki bodo nosili odgovornost razvoja in uspeha podjetja, je ključna za uspešno kadrovanje. Slednje se je v zadnjem desetletju od »kampanjskega« iskanja sodelavcev po potrebi, preoblikovalo v kadrovanje, ki je proces in zahteva aktivnosti čez vse leto. Vseskozi nadgrajujemo usposabljanja zaposlenih in investicije v poslovne procese, ki omogočajo zanesljivo, varno in vzpodbudno delovno okolje. Selitev v prostornejše prostore, premični delovni čas, aktivnosti na področju certifikata Družini prijazno podjetje, ki vzpodbuja povezovanje zasebnega in poklicnega življenja, povečanje sredstev za razvoj kadrov za 20 %, digitalizacija procesov, ki v največji možni meri zaposlene razbremenjuje rutinskih opravil ipd., so le nekateri ukrepi, s katerimi želimo omogočiti optimalno delovno okolje in spodbuditi zaposlene, za katere verjamemo, da so najboljši ambasadorji našega podjetja.

AKTUALNE AKCIJE