Butanplin

Mednarodna konferenca o krožnem gospodarstvu Circular Change

Mednarodne konference o krožnem gospodarstvu Circular Change, ki je 16. in 17. maja potekala v Mariboru, se je udeležila tudi družba Butan plin skupaj s skupino SHV Energy, s katero se strateško povezujemo. Konferenca je eden osrednjih evropskih dogodkov na temo krožnega gospodarstva s ciljem povezovanja deležnikov, predstavitve dobrih praks in obvladovanja podnebnih sprememb. Častni pokrovitelj dogodka, predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane deležnike, ki gradimo skupnost nosilcev krožnega gospodarstva v Sloveniji, regiji, Evropi in svetu.

Esther Busscher, vodja službe za komuniciranje pri SHV Energy, je na konferenci povedala, da želimo v skupini SHV Energy zmanjšati emisije ogljikovega dioksida za 25 % do leta 2025. Pri trajnostnem razvoju pa ne gre le za emisije ogljika, učinkovito ravnanje z odpadki itd. – ključnega pomena so spremembe v družbeni mentaliteti. Poudarila je tudi, da se vse več pozornosti posveča proizvodnji okolju prijaznejšega bioplina in da želimo do leta 2040, pridobiti vso energijo iz obnovljivih virov.

Mitja Štoka, direktor LNG v družbi Butan plin, ki je vodil okroglo mizo z naslovom Prihodnost mobilnosti, je dejal, da lahko rezultate dosežemo le s konkretnimi koraki, pri tem pa moramo razmišljati in delati na razvoju novih, boljših rešitev.

Konference se je udeležilo veliko pomembnih imen, med drugim Bart Twaalfhoven (veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji), Marjan Šarec (predsednik Vlade Republike Slovenije), Violeta Bulc (evropska komisarka za promet), Simon Zajc (minister za okolje in prostor Republike Slovenije) in mnogi drugi.

 

AKTUALNE AKCIJE