Na arhiv novic

16. 12. 2021 Ogrevanje  | Novice podjetja

Nepredvidljiva gibanja cen

Ogrevanje radiator

V preteklem letu smo bili priča izjemnim podražitvam in gibanjem cen na energetskih trgih. Tudi v Butan plinu smo zabeležili najbolj drastično povišanje cen na letni ravni v zadnjih 15 letih. Pojasniti želimo, da podražitve vezane na zemeljski plin (poteka po plinovodnem omrežju) ne veljajo nujno za utekočinjen naftni plin (UNP) oziroma ne gre posploševati predvidevanj glede obsega podražitev.

Ob koncu leta se je v medijih pojavilo veliko izjav in napovedi v povezavi s podražitvami plina. Ob tem bi vam želeli pojasniti, da podražitve vezane na zemeljski plin (poteka po plinovodnem omrežju) ne veljajo nujno za utekočinjen naftni plin (UNP) oziroma ne gre posploševati predvidevanj glede obsega podražitev. 

Kot dobavitelj utekočinjenega naftnega plina (UNP) smo odvisni od uvoza in nabavnih cen. Glede na razmere na trgu bomo ceno poskušali kar se da zadrževati, seveda pa v tem trenutku tudi ne moremo zagotoviti, da podražitev ne bo. Glede na trenutna predvidevanja in opazovanja energetskih trgov upamo, da se bo cena UNP v kratkem (v drugem kvartalu) stabilizirala. 

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za zaupanje. Trudili se bomo, da boste posledic podražitev in turbulenc, ki se dogajajo na energetskih trgih, deležni v čim manjši meri.