Na arhiv novic

18. 02. 2022 Novice podjetja  | Jeklenke

Za vračilo Zelene jeklenke vam vrnemo 10€ kavcije tudi brez potrdila 

Zelena jeklenka vračilo kavcije
Kavcija za Zeleno jeklenko sedaj znaša le 10 €. Ob vračilu Zelene jeklenke brez ponovnega naročila plina  ter ob spoštovanju splošnih pogojev uporabe jeklenke vam ta znesek vrnemo tudi brez kavcijskega potrdila. 

Med pogosta vprašanja, ki jih na nas naslovijo uporabniki Zelene jeklenke sodi tudi menjava oranžne za Zeleno jeklenko. Razlika med njima je, da gre pri oranžni za lastniško jeklenko, ki ste jo v preteklosti kupili in je vaša. To pomeni, da ste sami dolžni skrbeti tudi za varnost in tehnično brezhibnost jeklenke. Opravljati je treba redne preizkuse tesnosti in jo po preteku veljavnosti tudi pravilno deponirati, saj morajo biti odslužene jeklenke po odvozu tudi razplinjene. Več o varnem priklopu in ravnanju jeklenke bosta našli tudi na naših spletnih straneh.

Vse to pa je naša odgovornost, če uporabljate Zeleno jeklenko. Ob nakupu Zelene jeklenke z vplačilom kavcije uporabnik plača enkratni strošek najema in s tem pridobi pravico do brezplačne uporabe Zelene jeklenke za lastne potrebe. Da bo prehod za vas še enostavnejši, smo v letošnjem letu znižali strošek kavcije, ki sedaj znaša le 10  ob prvem nakupu Zelene jeklenke (kasneje plačujete le plin, Zeleno jeklenko pa zamenjamo brezplačno) oz. doplačilo 7 EUR če boste svojo oranžno jeklenko zamenjali za Zeleno. Ob prvem nakupu Zelene jeklenke se uporabniku izda kavcijsko potrdilo, ob vračilu jeklenke brez ponovnega naročila plina pa se znesek 10 € uporabniku vrne tudi brez, da predloži potrdilo. Izplačilo kavcije je možno za nepoškodovane jeklenke, katerih preizkus tesnosti (naveden na jeklenki) ni pretekel za več kot leto dni in sicer v mejah običajnih količin za gospodinjstvo. Vračilo lahko uporabniki uredijo na vseh prevzemnih mestih Butan plina (Ljubljana, Kranj, Maribor in Izola) ali prek storitve dostava na dom (naročilo na 0802005), ki je na voljo za vse naslove v Sloveniji. Več podrobnosti o vračilu kavcije poiščite v Splošnih pogojih uporabe jeklenke.

Imate še kakšno vprašanje o kavcijah? Odgovore poiščite med pogostimi vprašanji na naši strani.