Na arhiv novic

31. 03. 2023 Novice podjetja

Naj bo varnost ključnega pomena tudi mladim

Sodelovanje Butan plin in ekonomska fakulteta - varnost mikrovozil
Varnost je za družbo Butan plin eno ključnih področij. Tematiko pa ne pokrivamo zgolj iz zornega kota našega delovanja – ponudbe UNP kot učinkovitega energenta, temveč širše. To dokazuje tudi projekt Varno na kolesu, ki ga vodimo že enajsto leto zapored, prek njega pa skupaj s partnerji projekta želimo mlade kolesarje ozavestiti o varnosti kolesarjev v prometu. Ko smo bili tako pozvani k podpori evropskega projekta, ki pokriva tudi problematiko (ne)varnosti  mikromobilnosti mladih smo se takoj odzvali in z donacijo čelad podprli projekt Ekonomske fakultete. Čelade bodo podelili v nagradni igri, s katero študente spodbujajo k razmišljanju in utrjevanju prometnega znanja.

Na Ekonomski fakulteti UL so v četrtek, 30. 3. 2023 gostili diseminacijski projektni dogodek v okviru projekta Raziskovanje procesa zagotavljanja celovitega managementa mikromobilnosti, na podlagi javnega razpisa »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023« v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, ki ga financira Evropski socialni sklad EU in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije. 

Na dogodku je predstavitev problematike mikromobilnosti in naraščajočega trenda nesreč z mikrovozili predstavil  mag. Jure Kostanjšek, generalni sekretar AMZS. Študentje Ekonomske fakultete so predstavili video ozaveščanja nošenja čelade na mikrovozilu in nudenja prve pomoči v primeru nesreče sočloveku. Študentje Fakultete za gradbeništvo in geodezijo so izvedli zanimivo delavnico priprave modela e-skirojnice in predstavili domače in tuje primere dobrih praks.

V Butan plinu smo projekt podprli z donacijo čelad, ki jih bodo v nagradni igri na dogodkih ter prek družbenih omrežij razdelili sodelujočim študentom. Namen nagradne igre je ozavestiti pomembnost upoštevanja prometnih pravil tudi kadar se po mestu vozimo s kolesom, skirojem ali podobnimi mikrovozili. Naj bo varnost vedno na prvem mestu.