Butanplin

O PIŠKOTKIH

Spletna stran www.butanplin.si (v nadaljnjem besedilu “spletna stran”) uporablja piškotke. Vsebina strani je bila nazadnje spremenjena 18. 5. 2020.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo pošljemo v vaš spletni brskalnik, tako da bomo lahko prepoznali vaš brskalnik, ko se vrnete. Piškotki lahko zbirajo podatke o uporabi spletnega mesta, na primer o obiskanih straneh in trajanju uporabniške seje. Ko uporabljate spletno mesto, piškotek pošlje podatke v družbo Butan plin (v nadaljnjem besedilu “naša družba”).

Piškotki sami, pa tudi podatki, zbrani s piškotki, lahko vsebujejo osebne podatke. Preberite več o tem, katere osebne podatke obdelujemo, s kakšnim namenom in o vaših pravicah v naši Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno

KAKŠNE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Uporabljamo sejne in stalne piškotke:

  • Sejni piškotek lahko sledi uporabi, kot so spletne strani, ki jih obiščete in katere možnosti uporabljate. Ko zaprete internetni brskalnik, se seja konča in piškotek se izbriše.
  • Stalni piškotek omogoča, da vas spletna stran prepozna na naslednjem obisku.

Naša družba uporablja piškotke Google Analytics. Gre za spletno storitev, ki jo ponuja podjetje Google in uporablja piškotke le za analizo uporabe spletnega mesta s strani uporabnikov. Google uporablja podatke, da naši družbi zagotovi vpogled v način, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Naša družba je sklenila sporazum o obdelavi podatkov z Googlom, da bi zagotovila ustrezno zaščito vaših osebnih podatkov. V obsegu, ki ga dovoljujejo funkcionalnosti storitve Google Analytics, se je naša družba odločila, da svojih podatkov ne bo posredovala Googlu. Google bo odstranil zadnje tri številke vašega IP-naslova in lahko zgolj navedene podatke posreduje tretjim osebam, če je to storjeno z zakonom ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla.

Več informacij o storitvi Google Analytics najdete tukaj.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Ime piškotkaTrajanje piškotkaNamen
pll_language1 letoSistemski
cx_id1 letoAnalitika
cx_last_match1 letoAnalitika
uid1 mesecOglaševanje
_ga2 letiAnalitika
_gid1 danAnalitika
_gat_gtag_UA_41792445_11 minutaAnalitika
_gcl_au2 mesecaAnalitika
global_popup3 meseceSistemski
_fbp2 mesecaOglaševanje
fr2 mesecaOglaševanje
form_ data1 letoSistemski
woocommerce_cart_hash1 mesecSistemski
woocommerce_items_in_cart1 mesecSistemski
wp_woocommerce_session_1 mesecSistemski
cookie_notice_accepted3 meseceSistemski

NEKAJ KONKRETNIH PRIMEROV UPORABE PIŠKOTKOV:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske;
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave;
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene;
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi;
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani;
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja,…).

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko nastavite brskalnik, da zavrne vse piškotke. Upoštevajte, da v tem primeru ne boste več mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

AKTUALNE AKCIJE