Butanplin

Razglasitev zlate, srebrne in bronaste gazele 2018

S sklepno prireditvijo v Cankarjevem domu v Ljubljani se je končal letošnji izbor najboljših najhitreje rastočih slovenskih podjetij v organizaciji časopisne hiše Dnevnik, ki ga kot zlati sponzor podpiramo tudi v družbi Butan plin. Slavnostno razglasitev je s svojim obiskom, nagovorom in podelitvijo zlate gazele počastil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

Naziv zlate gazele je prejelo gorenjsko podjetje Mebor, ki izdeluje stroje za razrez lesa in celovite avtomatizirane linije za razrez lesa. Gre za družinsko podjetje, ki ga vodi Boris Mesec. Družba Mebor postavlja globalne standarde razvoja avtomatizacije, hitrosti in uporabnosti horizontalnih tračnih žag, kot vse gazele pa jo odlikuje dinamična rast. V petih letih so prihodke iz prodaje podvojili s šestih na skoraj 12 milijonov evrov, dodana vrednost ekipe 40 sodelavcev pa je lani dosegla zelo visokih 98.500 evrov na zaposlenega. Srebrna gazela je primorski Intra lighting, bronasta pa novomeško podjetje Roletarstvo Medle.

Gazela je  raziskovalni projekt, ki daje množico pomenljivih podatkov. Petsto najhitreje rastočih podjetij je v minulih petih letih ustvarilo skoraj 16.000 novih delovnih mest. Vrednost njihove prodaje se je v tem času povečala za 167 odstotkov, dodana vrednost pa za 145 odstotkov. Med njimi prevladujejo mala in srednje velika podjetja. Največkrat so to družinska podjetja, ta pa po raziskavi, ki so jo opravili na ljubljanski Ekonomski fakulteti, v Sloveniji zaposlujejo 70 odstotkov aktivnega prebivalstva. Domala enak delež jim pripada, ko gre za prihodke od prodaje in za ustvarjeno dodano vrednost.

 

Več o projektu Gazela pod okriljem medijske hiše Dnevnik, si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

AKTUALNE AKCIJE