Butanplin

Razglasitev zlate, srebrne in bronaste gazele 2019

Družba Dnevnik je včeraj s podelitvijo gospodarskih oskarjev sklenila devetnajsti izbor najboljših izmed najhitreje rastočih in bonitetno odličnih slovenskih podjetij. Glavno nagrado, zlato gazelo 2019, je prejelo lendavsko podjetje Virs, ki ga odlikuje koncentrirano znanje avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja. Soustanovitelj in prokurist podjetja, Virs Aleš Puklavec je ob prejemu priznanja izpostavil zlasti pomen zaposlenih: »Zasluga za to priznanje ne gre samo meni in soustanovitelju podjetja Renatu Pahorju, pač pa v prvi vrsti vsem zaposlenim. Ves čas smo si želeli, da bi ustvarili podjetje, kjer zaposleni uživajo pri delu in radi prihajajo v podjetje. Mislim, da nam je to uspelo.« Srebrna gazela je podjetje Alpod, bronasta gazela pa je pripadla podjetju MI elektronika.

Priznanje zlata gazela 2019 je zmagovalcu izročil predsednik vlade Marjan Šarec, ki je ob tej priložnosti poudaril, da je podjetništvo nerazdružljivo povezano s tveganjem, saj lahko že ena napačna odločitev sproži verižno reakcijo, ki vodi v zaton. »Zato je posebno pomembno, da podjetjem, ki so na pravi poti, izkažemo čast in izrečemo zahvalo za vztrajanje in trud,« je dodal. Dogodek je izkoristil tudi za to, da je opozoril na pomen zdravih in prodornih podjetij za gospodarstvo in Slovenijo: »Brez uspešnega gospodarstva in podjetništva sploh ne moremo imeti denarja za vse drugo. Nekateri se ne zavedajo, da ravno BDP in tisto, kar prodamo na trgih, zlasti na tujih, polni državno blagajno.« Zbrane nominirance in goste iz politike in gospodarstva je nagovoril tudi predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan, ki je prepričan, da projekt gazel pomembno prispeva k slovenski podjetniški kulturi: »Gazela je že vrsto let največji poslovni dogodek v Sloveniji. Še vedno je tudi najbolj temeljit, skrben in metodološko daleč najbolj domišljen pregled stanja slovenskega podjetništva.«

V velikem finalu projekta Gazela 2019 je družba Dnevnik okronala tudi srebrno in bronasto gazelo. Kipec srebrne gazele je prejelo cerkniško podjetje Alpod, bronasta gazela pa je šla v roke brezoviškega podjetja MI Elektronika.

Letošnji zaključni večer se je od minulih razlikoval po tem, da je obelodanil tudi regijske zmagovalce. Poleg zmagovitega podjetja Virs, sicer dravsko-pomurske gazele, drugouvrščene primorsko-notranjske gazele Alpoda in tretjeuvrščene osrednjeslovenske gazele MI Elektronike so priznanja prejele še tri druge regijske gazele. Savinjsko-zasavska gazela je postalo podjetje Dafra, naziv gorenjske gazele je pripadel podjetju Agromehanika, v dolenjsko-posavski regiji pa je slavilo podjetje Podgorje.

Več o projektu Gazela pod okriljem medijske hiše Dnevnik, si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

AKTUALNE AKCIJE