Preskoči na vsebino

Razsvetljava

Posodobitev sistema razstvetljave prinaša prihranke.

Razsvetljava


S sodobno in varčnejšo razsvetljavo delovnih površin je mogoče zmanjšati porabo električne energije tudi do 90 % in mi vam lahko pri tem pomagamo.
Številna podjetja si prizadevajo za posodobitev sistema razsvetljave v proizvodnih obratih, saj le-ta ne omogoča zadostne oziroma želene osvetljenosti delovnega prostora, ki pomembno vpliva na učinkovitost delavcev. Poleg večje osvetljenosti želijo podjetja znižati tudi izdatke za energijo, saj lahko z uporabo sodobnih varčnih tehnologij prihranijo velik del stroškov električne energije. Naša strokovna ekipa vam s pomočjo energetskega pogodbeništva omogoča posodobitev in optimizacijo sistema razsvetljave. Poleg montaže na objektu ponujamo tudi upravljanje in vzdrževanje opreme skozi celotno pogodbeno razmerje.

LED-svetila po moči svetlobnega toka svetijo veliko močneje od preostalih svetil, ki so na trgu. Pri opazovanju LED-luči, z lučjo z žarilno nitko v času 50.000 ur delovanja, se je pokazalo, da LED svetila porabijo do 90 % manj energije kot svetila z žarilno nitko, življenjska doba LED-diod pa je do 40-krat daljša od žarnic z žarilno nitko. Japonska ekonomska raziskava je pokazala, da bi z zamenjavo obstoječih luči z LED-svetili v državi zmanjšali skupno porabo električne energije za 92,2 TWh/leto, z navedenim ukrepom pa bi lahko na Japonskem ugasnili 36 % jedrskih reaktorjev.