Butanplin

Uradna predstavitev novih tovornih vozil na utekočinjen zemeljski plin

V podjetju Klemen Transport, ki ima več kot petdeset-letno tradicijo in kjer opravijo številne prevoze doma in v tujini, se nenehno zavzemajo za najnovejšo tehnologijo, s čimer zagotavljajo vrhunske prevozne storitve v Sloveniji in po vsej Evropi. To dokazujejo tudi z nakupom sodobnih tovornjakov znamke Iveco Stralis, ki jih poganja UZP in s katerimi imajo sedaj konkurenčno prednost, da strankam ponudijo resnično trajnostno logistiko.. »Naš vozni park presega 110 tovornih vozil različnih zmogljivosti in velikosti. Zavedamo se pomena okoljske osveščenosti in vplivov škodljivih izpustov v okolje, zato smo ga obogatili z nakupom treh sodobnih tovornih vozil na UZP ki jih polnimo na črpalki v Sežani,« je ob predstavitvi povedal Klemen Piškur, lastnik omenjenega podjetja. Tovorni promet je velik onesnaževalec okolja, zato so dejstva, da se za vozila z manjšimi obremenitvami nanj, odločajo tudi slovenski prevozniki, toliko bolj razveseljujoča.

IVECO Z OKOLJU PRIJAZNEJŠIMI TOVORNIMI VOZILI TUDI V SLOVENIJI

To, da je IVECO prepoznan kot pionir na področju razvoja agregatov na zemeljski plin, ni več novost, saj je širom Evrope v eksploataciji že preko 3.000 vozil. Vozila IVECO STRALIS NP že vrsto let izpolnjujejo sodobne zahteve trga po vozilih z minimalnimi obremenitvami okolja. Takšen model tovornjaka namreč prinaša 99-odstotno zmanjšanje emisij trdnih delcev in 60-odstotno zmanjšanje NOx v primerjavi z običajnimi dizelskimi motorji. Motorji dosegajo okoljsko normo Euro VI, kar prispeva k izboljšanju kakovosti zraka na cestah in v urbanih območjih. Poleg tega je hrup pol manjši kot pri dizelskih tovornjakih, zato so vozila primerna tudi za uporabo v mestnih središčih in za nočno vožnjo. V vseh teh pogledih sodoben IVECO STRALIS na UZP že nudi popolno rešitev, obenem pa prevoznikom doprinaša dodano vrednost gospodarnosti in celotnih stroškov prevoza. Vozilo namreč odraža največji domet prevoženih kilometrov, saj lahko s samo enim polnjenjem prevozi do 1.600 kilometrov, kar predstavlja pot od Ljubljane do Barcelone.

Partner projekta smo tudi v Butan plinu s polnilnico utekočinjenega zemeljskega plina v Sežani. V prihodnje pa načrtujemo izgradnjo še več polnilnic v Sloveniji in na Hrvaškem. Več o našem projektu SiLNG si lahko preberete tukaj.

 

AKTUALNE AKCIJE