Preskoči na vsebino

 Stanje plinomera

Stanje števca lahko sporočite le med 20. in 25. dnem v tekočem mesecu prek Uporabniškega portala Moj Butan plin.

Vstopite v uporabniški portal in vsak mesec med 20. - 25. dnem v mesecu oddajte stanje števca. Stanje lahko v portalu sporočite le enkrat. Če ga želite popraviti, nam v portalu prek kontaktnega obrazca pošljite nove, posodobljene podatke.  Več o portalu Moj Butan plin in podatkih, ki jih potrebujete, da povežete odjemno mesto s svojim uporabniškim računom, pogostih vprašanjih in prednostih portala, preverite na strani Uporabniški portal Moj Butan plin. Stanje števca lahko še vedno oddate tudi prek telefona na 080 6005.

Nastavite si opomnik za oddajo stanja plinomera

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam zagotavljamo vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov.

1. UVOD
Izjava o varstvu podatkov velja za obdelavo vseh osebnih podatkov v podjetju Butan plin d.d., Ljubljana, Verovškova ulica 64 a, Ljubljana, matična številka 5094933000 (v nadaljevanju: naše podjetje) in obravnava podatke o strankah, dobaviteljih in poslovnih partnerjih (v nadaljevanju: poslovni partner). Ta izjava o varstvu podatkov velja izključno za osebne podatke posameznikov.
S to izjavo vam želimo predstaviti kdo smo, kako in za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke ter podati ostale informacije, ki bi vas lahko zadevale. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave.
Izjava o varstvu osebnih podatkov velja od 24. 5. 2018. Zadnje spremembe so bile izvedene dne 19. 5. 2020. To izjavo lahko sčasoma spremenimo in na naši spletni strani je objavljena najsodobnejša različica.

2. ZA KATERE NAMENE OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Naše podjetje bo obdelovalo vaše osebne podatke, ko boste poslovali z nami, uporabljali naše spletne strani ali aplikacije oz. kadar boste kakor koli sodelovali z nami. Podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov so pogodbena razmerja, osebne privolitve posameznikov, zakoniti interes.

a) Pri posredovanju odgovorov na vaša vprašanja
Če boste stopili v stik z nami, bomo vaše osebne podatke uporabili, da bomo lahko odgovorili na vaše(a) vprašanje(a). Za posredovanje odgovorov na vaša vprašanja obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve, ko nam le-te posredujete.

b) Za razvoj in izboljšavo izdelkov in/ali storitev
Vaše osebne podatke pridobimo, ko uporabljate spletno stran ali aplikacijo oz. preko njiju vnašate ali iščete podatke. Vaše osebne podatke obdelujemo, da bi ocenili, analizirali in izboljšali svoje izdelke in storitve; za analizo vedenja strank in ustrezno prilagoditev izdelkov in storitev; za pripravo analitičnih poročil.

Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je zakoniti interes analize, kako uporabniki uporabljate naše izdelke in/ali storitve (analiza nakupovalnih navad), na podlagi česar razvijamo in izboljšujemo naše izdelke in/ali storitve in rastemo kot podjetje. Za ta namen obdelujemo vaše kontaktne podatke, osebne podatke ter korespondenco z nami. Poleg tega obdelujemo osebne podatke, ki ste jih vnesli na spletno mesto ali, ki so jih ustvarile funkcije, ki ste jih uporabili na spletnem mestu in tehnične podatke, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran in druge spletne storitve in med drugim vključujejo vaš IP naslov, podatke o vašem brskalniku, trajanje obiska spletne strani in katere strani si ogledujete. Če se odločite sodelovati v naših anketah, vas lahko prosimo, da nam posredujete osebne podatke, ki jih lahko uporabimo za namen razvoja in izboljšave izdelkov in/ali storitev.

c) Za oceno in sprejem stranke, dobavitelja ali poslovnega partnerja
Ko stopite v stik z nami, obdelamo vaše osebne podatke zaradi ocene in sprejema, na primer, da bi potrdili in preverili vašo identiteto. Naše podjetje bo dodatno obdelalo vaše osebne podatke za druge administrativne namene, kot sta skrbni pregled in preverjanje javno dostopnih seznamov sankcij vladnih organov in/ali organov pregona. Osebne podatke obdelujemo za ta namen, ker je to potrebno za sklenitev pogodbe med vami in nami. Naše podjetje ne more sklepati pogodb brez pridobitve zahtevanih podatkov.

d) Za sklepanje in izvajanje pogodb in dogovorov
Ko od nas kot stranka kupite izdelek ali storitev oziroma sodelujete z nami kot dobavitelj ali poslovni partner, obdelujemo vaše osebne podatke v administrativne namene, kot sta pošiljanje računov in izvrševanje plačil. Vaše osebne podatke uporabljamo tudi za opravljanje storitev v zvezi z našimi ali vašimi izdelki oz. storitvami in njihovo dostavo. Osebne podatke obdelujemo za ta namen, ker je to potrebno za sklenitev pogodbe med vami in nami ter za zagotovitev skladnosti z zakonodajo. Naše podjetje ne more sklepati pogodb brez pridobitve zahtevanih podatkov.

e) Za upravljanje odnosov in marketing
Informacije iz podatkovnih baz o strankah uporabljamo za pošiljanje ustreznih ponudb in novic ter za izvajanje storitev za stranke, upravljanja kupcev in sporočanja o odpoklicih. Vaše osebne podatke uporabljamo tudi za razvoj, izvajanje ter analizo tržnih raziskav in marketinških strategij.
Za namen upravljanja odnosov in marketinga (pošiljanja marketinških sporočil in/ali komuniciranja z vami preko drugih sredstev tržnega komuniciranja in upravljanja odnosov) hranimo in obdelujemo osebne podatke na podlagi vaše privolitve, ki ste jo dali v trenutku, ko ste nam posredovali svoje osebne podatke, ali pogodbe, ki je nastala ob nakupu naših produktov.
Podatki vključujejo marketinške podatke o tem, kako in katera marketinška sporočila želite prejemati od nas in partnerjev, s katerimi sodelujemo pri oglaševanju (Facebook, Google Adwords), obdelujemo jih zato, da vam omogočimo sodelovanje v promocijah, ki jih izvajamo, kamor spadajo tudi različne nagradne igre, da vam prikažemo relevantno vsebino na spletni strani in v oglasih, da merimo in razumemo uspešnost oglaševanja, vam pošiljamo novice in/ali ko komuniciramo z vami preko drugih sredstev tržnega komuniciranja in upravljanja odnosov (e-sporočila in SMS sporočila). Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je tudi zakoniti interes prilagajanja in izboljševanja naše marketinške strategije.

f) Za izvajanje poslovnega procesa in notranjega upravljanja
Vaše osebne podatke obdelujemo pri izvajanju in organizaciji poslovanja. To vključuje splošno upravljanje in upravljanje naročil. Naše podjetje obdeluje vaše podatke tudi pri svojem notranjem upravljanju. Za učinkovitejše delovanje zagotavljamo centralno obdelavo podatkov. Izvajamo revizije, preiskave in nadzore poslovanja ter vodimo in uporabljamo imenike strank, dobaviteljev in poslovnih partnerjev. Poleg tega obdelujemo vaše osebne podatke za finančne in računovodske namene, za namene arhiviranja in zavarovanja, pravnega in poslovnega svetovanja ter zaradi reševanja sporov. Za ta namen obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi našega zakonitega interesa za ohranjanje in izboljševanje poslovanja podjetja.

g) Za analize, razvoj in poročila
V našem podjetju vaše osebne podatke uporabljamo pri pripravi, izvedbi analiz in poročil vodstvu. Združene / anonimizirane osebne podatke uporabljamo za analizo našega poslovanja in izdelavo poročil lastnikom. Za ta namen obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi našega zakonitega interesa za ohranjanje in izboljševanje poslovanja podjetja.

h) Kadar uporabljate naša spletna mesta ali aplikacije
Če uporabljate naše spletno mesto, obdelujemo tehnične podatke z namenom, da bi vam ponudili njegove funkcionalnosti ter omogočili spletnim skrbnikom, da upravljajo in izboljšujejo njegovo delovanje ter skrbijo za varovanje naše spletne strani in z njo povezanih IT-sistemov in omrežja. Če na naših spletnih mestih vnašate podatke, kot je vaša izbira izdelkov ali lokacija, na katero prejemate ustrezne informacije ali funkcionalnosti, naše podjetje obdeluje te podatke, da bi vam zagotovilo zahtevane informacije oziroma funkcionalnosti. Vaše osebne podatke obdelujemo tudi zato, da bi vam omogočili shranjevanje vaših podatkov (kot so vaše osebne izbire in izdelki) med shranjene predmete ter vam omogočili, da jih delite z drugimi prek možnosti za deljenje vsebin, ki ste jih oblikovali na svoji napravi.
Osebne podatke obdelujemo pri uporabi našega spletnega mesta ali aplikacije na podlagi našega zakonitega interesa, da ponudimo tehnično ustrezno delujoče spletne strani in izboljšamo učinkovitost delovanja naših spletnih strani. Glede na spletno mesto, ki ga uporabljate, in vaše nastavitve, lahko piškotke shranimo na vašo napravo. Podrobnosti o shranjenih piškotkih najdete na naši spletni strani.Osebne podatke obdelujemo pri uporabi našega spletnega mesta ali aplikacije na podlagi našega zakonitega interesa, da ponudimo tehnično ustrezno delujoče spletne strani in izboljšamo učinkovitost delovanja naših spletnih strani. Glede na spletno mesto, ki ga uporabljate, in vaše nastavitve, lahko piškotke shranimo na vašo napravo. Podrobnosti o shranjenih piškotkih najdete na naši spletni strani.

i) Za komunikacija preko družbenih omrežij

Družbena omrežja našega podjetja
Naše podjetje je dejavno na družbenih omrežjih kot so Facebook, Twitter, LinkedIn in YouTube. Ko preko družbenih omrežij navezujete stik z našim podjetjem, obdelujemo vaše osebne podatke, da bi odgovorili na vaša vprašanja ali sporočila. Kadar izberete možnost »Povežite se z nami« na enem od naših spletnih mest ali aplikacij, se lahko povežete z nami prek različnih komunikacijskih poti. Za posredovanje mnenja in predlogov za izboljšave so vam na voljo naš elektronski naslov, naše spletno mesto ter Facebook, Twitter, LinkedIn in YouTube račun. Ponudniki družbenih omrežij objavljajo pravilnike o zasebnosti na svojih straneh. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je zakoniti interes, da ustrezno odgovorimo na vaša vprašanja in vas pravilno napotimo na naše strani družbenih omrežij.

Spletni marketing in oglaševanje
Družbena omrežja naše podjetje uporablja tudi za namen oglaševanja, ki temelji na informacijah, ki jih je spletna platforma družbenega omrežja zbrala od vas, ali na informacijah, ki jih je naše podjetje zbralo od vas, na primer, ko izpolnite enega od naših spletnih obrazcev, opravite nakup v e-trgovini ali se naročite na naše novice. V primeru, da je platforma družbenega omrežja zbrala informacije od vas, naše podjetje nima dostopa do teh informacij in tako nima vpliva na to, kako platforma shranjuje in uporablja informacije. Priporočamo, da si preberete pogoje in izjave o zasebnosti vašega ponudnika družbenega omrežja. Pogosto vam platforme omogočajo nastavitve računa oziroma druge načine za spreminjanje nastavitev zasebnosti.
V primeru, da imamo dostop do zbirnih informacij o vas prek teh platform, te podatki, ki jih obdelujemo, niso osebno prepoznavni. Aktivno ne zbiramo informacij iz različnih platform vaših družbenih omrežjih, razen za informacije, ki so nujno potrebne za odgovor na vašo poizvedbo, če nas kontaktirate na teh platformah.
V kolikor ne želite deliti vaših informacij preko platform družbenih omrežij za namen oglaševanja, se lahko kadar koli odjavite tako, da kontaktirate relevantno platformo družbenega omrežja.

j) Spremljanje in preiskovanje skladnosti poslovanja
Naše procese spremljamo z namenom preverjanja skladnosti poslovanja z našimi politikami in predpisi. V postopku spremljanja procesov lahko dostopamo do vaših osebnih podatkov in jih pregledujemo.
Za ta namen lahko:
• vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za spremljanje naših notranjih
procesov in zagotavljanje skladnosti z zakonodajo;
• do osebnih podatkov shranjenih v naših sistemih dostopamo in jih pregledujemo za namene skladnosti
poslovanja. Osebne podatke, do katerih dostopamo in jih pregledujemo, ne shranjujemo za namene
skladnosti poslovanja, razen, če jih potrebujemo za nadaljnjo preiskavo morebitnega neskladnega
poslovanja;
• vaših osebnih podatkov ne hranimo, razen, če so povezani z neskladnim poslovanjem. V takšnih
primerih hranimo le ustrezne podatke do zaključka preiskave ali postopkov.

k) Varovanje zdravja, varnosti in zaščite ter integritete
V našem podjetju cenimo vaše zdravje, varnost, zaščito in integriteto. Vaše osebne podatke obdelujemo zato, da zaščitimo naše zaposlene, stranke, dobavitelje in poslovne partnerje. Skladno s tem preverjamo vaše pravice dostopa v naše prostore in pri tem preverjamo tudi vaše osebne podatke. Vaše osebne podatke obdelujemo tudi zato, da bi zaščitili premoženje našega podjetja, zaposlenih in strank. Naše prostore varujemo tudi z videonadzorom na posebej označenih mestih. Za ta namen obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi našega zakonitega interesa spremljanja notranjih procesov, zaščite družbe in okolja ter naših prostorov v skladu poslovanja z zakonodajo.

l) Skladnost poslovanja z zakonodajo
V nekaterih primerih vaše osebne podatke obdelujemo skladno z zakoni in predpisi. To je lahko v primeru obveznosti povezanih z davki ali poslovanjem. Za skladnost poslovanja z ustreznimi zakoni in predpisi bomo morda morali vaše osebne podatke razkriti vladnim ustanovam ali nadzornim organom. Za ta namen obdelujemo vaše osebne podatke skladno z zakonodajo.

m) Kadar sodelujete pri dogodkih in promocijah
Od nas prejemate elektronsko pošto z obvestili o promocijah in z vabili k sodelovanju v dogodkih. Če se odločite, da boste sodelovali v kateri od teh dejavnosti, za njihovo objavo in organizacijo potrebujemo vaše osebne podatke. Če sodelujete v kateri od teh dejavnostih, vaše osebne podatke potrebujemo tudi za merjenje odziva na dogodke in/ali promocije. Za ta namen osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve. Vašo privolitev lahko kadar koli umaknete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki temelji na privolitvi pred umikom.

3. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
Na splošno naše podjetje hrani podatke o poslovnih partnerjih za obdobje, ki je potrebno za dosego določenega poslovnega namena, v obsegu, ki je upravičeno potreben za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonsko zahtevo ali kot je priporočljivo glede na veljavne določbe o zastaranju oz. do vašega preklica privolitve v obdelavo vaših podatkov.
Takoj po zaključku veljavnega obdobja hrambe, se podatki:
• varno izbrišejo oziroma uničijo;
• anonimizirajo;
• prenesejo v arhiv (razen če to prepoveduje zakon ali veljaven načrt hrambe zapisov).

4. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?
Dostop do vaših osebnih podatkov v našem podjetju
Naši zaposleni so pooblaščeni za dostop do osebnih podatkov samo v obsegu, nujnem za dosego ustreznega namena in izvajanje njihovih nalog.

Dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov
Tretje osebe lahko dostopajo do vaših osebnih podatkov, če so naš pogodbeni obdelovalec, če izkažejo zakoniti interes, ali z vašo privolitvijo. Pogodbeni obdelovalec, ki izvaja obdelavo v našem imenu, zagotavlja vsa jamstva, enako kot naše podjetje, za izvedbo ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov, da obdelava izpolnjuje zahteve iz predpisov o varstvu osebnih podatkov, ter zagotavlja varstvo pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

5. KAKO SO ZAVAROVANI VAŠI OSEBNI PODATKI?
Za zagotavljanje zaupnosti in varnosti vaših osebnih podatkov smo sprejeli ustrezne varovalne ukrepe. Izvajamo ustrezne tehnične, fizične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov pred naključnim ali nezakonitim uničenjem ali nenamerno izgubo, poškodbo, spremembami, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom ter pred drugimi oblikami nezakonite obdelave (vključno z, a ne omejeno na nepotrebno zbiranje podatkov) ali nadaljnje obdelave.

6. KAKO LAHKO UVELJAVLJATE SVOJO PRAVICO DO VARNOSTI OSEBNIH PODATKOV?
Pravico imate zahtevati dostop do oziroma pregled nad svojimi osebnimi podatki, pa tudi do njihovega popravka in/ali izbrisa. Poleg tega lahko uveljavljate pravico do omejitve obdelave svojih osebnih podatkov, pravico do ugovora obdelavi, pa tudi pravico do prenosljivosti podatkov.
Če želite uveljavljati svoje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave o varstvu podatkov. Upoštevajte, da vas lahko za namene preverjanja vaše istovetnosti prosimo za dodatne informacije.

7. ALI LAHKO UMAKNETE SVOJO PRIVOLITEV?
Potem, ko ste dali svojo privolitev, jo lahko kadar koli umaknete. Upoštevajte, da umik ne učinkuje za nazaj in da lahko svojo privolitev umaknete le, če ste jo prej dali. Če želite umakniti svojo privolitev, se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave o varstvu podatkov.

8. KAKO VLOŽITI PRITOŽBO?
Če se želite pritožiti glede ravnanja našega podjetja z vašimi osebnimi podatki, lahko vložite pritožbo prek kontaktnih podatkov, navedenih na koncu te izjave. Pritožbo lahko vložite pri našem podjetju, pa tudi pri nacionalnem nadzornem organu za varstvo podatkov.

9. KAKO LAHKO STOPITE V STIK Z NAMI?
Če vas zanima, kako obdelujemo vaše osebne podatke, najprej preberite to izjavo. Za vsa dodatna vprašanja, pripombe, pohvale ali pritožbe se obrnite na osebnipodatki@butanplin.si. Če vaša vprašanja, pripombe, pohvale in pritožbe niso bile primerno ali pravočasno obravnavane, vas prosimo, da stopite v stik z našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (DPO) preko elektronskega naslova: dpo@shvenergy.com.

Prosimo, da izpolnite vsa obvezna polja.

Samo trenutek, da preverimo ustreznost vaše priponke.